Znano je, od kod je prihajal vonj po plinu, ki se je širil po Ljubljani

A.L.
13.12.2023 11:32

V Ljubljani so na širšem območju prebivalci okrog 9. ure zaznali močan vonj po plinu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po neuradnih informacijah N1 je problem nastal na Fakulteti za farmacijo. 
Urška Polanc

Klici o zaznavanju plina so na upravo za zaščito in reševanje prihajali od Trga republike do fakultete za kemijo, ZD Vič, Tržaške ceste, Vrtače, Trga MDB, Rožne doline in Aškerčeve ceste. Na terenu so gasilci, delavci Energetike Ljubljana in policija.

Razlog za nenavaden vonj se je skrival na Fakulteti za farmacijo, poroča 24ur. Okoli 8.35 je na Fakulteti za farmacijo v sklopu enkratnega eksperimenta prišlo do reakcije, pri kateri se je sprostil plin z zelo močnim vonjem, ki ga zaznamo že v zelo nizkih koncentracijah, so sporočili s fakultete in dodali, da vonj spominja na odorant za uhajanje plina.

"V sproščenih koncentracijah ni neposredno nevaren (plin sproščen v okolje v miligramskih količinah)," pravijo na fakulteti, njihove besede pa povzema 24ur. Kot so dodali, je bila reakcija enkratna in je zaključena, zato ne pričakujejo nadaljnjih vplivov na okolico. "Vonj bo zaradi trenutnih vremenskih razmer morda mogoče zaznati se tekom današnjega dne."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta