Alem Toskić po gostovanju v Barceloni: Dokazali smo, da se nikogar ne bojimo

ŠR
30.09.2022 17:15

Rokometaši Celja so se v tretjem krogu lige prvakov dobro upirali favorizirani Barceloni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trener Celja je prepričan, da so njegovi rokometaši proti aktualnim evropskim prvakom pokazali veliko dobrega. 
EPA

Presenečenja ni bilo, rokometaši Barcelone so v tretjem krogu lige prvakov upravičili vlogo favorita, goste iz Celja so v prestolnici Katalonije premagali z 38:30, a slovenski prvaki niso padli brez boja. Niso se ustrašili zaostanka štirih golov po prvem polčasu (19:15), na začetku drugega so pokazali, da so lahko konkurenčni aktualnim evropskim prvakom. Ko je v 42. minuti zadel Ante Ivanković, so Celjani celo povedli (24:25), stik s favoriti so držali do trenutka, ko je bil rezultat poravnan na 27, po 48. minuti pa je Blaugrana z delnim izidom 11:3 zlomila odpor povratnikov med elito.

epa10214430 Barcelona's Hampus Wanne (R) in action against Celje's Ziga Mlakar (L) during the EHF Champions League handball match between FC Barcelona and RK Celje Pivovarna Lasko in Barcelona, Spain, 29 September 2022. EPA/Quique Garcia
Quique Garcia

"Dokazali smo, da se nikogar ne bojimo in da se lahko zoperstavimo tudi najboljšim. Večji del srečanja smo se zelo dobro upirali favorizirani Barceloni. Končni rezultat sicer ne kaže realne slike celotnega dogajanja, je pa dvoboj nedvomno nova koristna izkušnja za našo mlado zasedbo. Četudi so nam gostitelji nekajkrat ušli na štiri, pet zadetkov razlike, se nismo zmedli in smo še naprej igrali našo igro. Z borbenostjo smo se vselej vrnili, v drugi polovici drugega polčasa nekajkrat časa tudi vodili, a na koncu žal morali priznati premoč tokratnim tekmecem. Prikazali smo veliko dobrega, na drugi strani pa smo videli, da Barcelona kaznuje vsako napako, kar je bil ključ do njihove zmage," je dvoboj v Barceloni podčrtal trener Celja Alem Toskić.

Celjski kapetan Aleks Vlah želi s soigralci prikazati čim boljšo predstavo proti Barceloni.
Quique Garcia

Za njegovo ekipo je Ivanković dosegel sedem golov, Gal Marguč in Aleks Vlah sta jih dodala po šest. Prvi strelec tekme je bil Barcelonin Dika Mem z desetimi zadetki, slovenski legionar Domen Makuc se ni vpisal med strelce, Blaž Janc je dosegel en gol, z enakim izkupičkom je tekmo v celjskem dresu končal njegov brat Mitja. "Pomembno je, da se najprej dobro regeneriramo. Že v nedeljo nas čaka nova pomembna tekma, dvoboj s Koprom, proti kateremu je cilj samo eden. Želimo si novi dve točki v državnem prvenstvu, ki vsekakor ostaja naš glavni cilj v tej sezoni," pa se je k novi nalogi ozrl Toskić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta