(FOTO) Večni derbi Celju: Po Kielu je padlo še Gorenje

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
25.09.2022 21:30

Na derbiju v Velenju gladka zmaga Celjanov (28:33), ki jih nista zmedla niti dva rdeča kartona v prvem polčasu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjani so se s suvereno zmago Velenjčanom oddolžili za poraz v superpokalu.
Sherpa

Da se v Rdeči dvorani dogaja nekaj pomembnega, je dala slutiti že dolga vrsta navijačev, ki so čakali pred vhodom v velenjski rokometni tempelj. Evforija je vladala zaradi tretjega kroga državnega prvenstva in gostovanja velikih rivalov iz Celja. Čeprav sta imeli obe ekipi razlog, da v tekmo vstopita optimistično - Celje zaradi nedavne evropske zmage proti Kielu, Gorenje pa zaradi superpokalne lovorike, ki so jo pred tremi tedni osvojili ravno proti Celjanom -, dvoma o tem, kdo je boljši, razen v prvem delu prvega polčasa, ni bilo. Pivovarjev nista zmedla niti rdeča kartona dveh precej ključnih igralcev, Žige Mlakarja in Matica Suholežnika. Obema je sodnik pot proti slačilnici pokazal zaradi posredovanja nad Domnom Tajnikom, izredno pomembnim členom velenjskega napada. "Pričakovali smo tako igro. Na derbijih je vedno grobo, saj gre za tekmo, ki veliko odloča. Cel teden smo se pripravljali na ta obračun, na koncu pa izgubili. Obramba je precej šepala, nam igralcem niso pomagali vratarji, mi pa ne njim," je po tekmi razočarano razlagal Tajnik.

Priložnost za tiste, ki sicer igrajo manj

Obramba pivovarjev je res delovala precej bolj čvrsto, gostitelji so se morali zelo truditi, da so jo prebijali. Gostje so tudi na ta račun v 16. minuti prvič povedli s tremi zadetki prednosti (6:9) in prednost zadržali do konca prvega polčasa (13:16). Zadnji gol v tem delu je dosegel neustavljivi celjski kapetan Aleks Vlah, ki po maestralni predstavi proti Kielu nadaljuje z odlično pripravljenostjo. "Imeli smo precej boljšo energijo kot oni in pokazali, kako klop drži z ekipo. Zmaga je bila zaslužena in plod ekipne igre. Res imamo fantastično ekipo," je dejal Vlah, ki pravi, da sta jih dva redeča kartona samo še bolj motivirala. "Tisti, ki sicer igrajo manj, so dobili priložnost, da se izkažejo."

Žiga Mlakar je s svojim nastopom zaključil že v prvem polčasu.
Sherpa

Celjani so bolje vstopili tudi v drugi del in si kaj hitro priigrali napad, ki bi jih oddaljil za plus pet. Patrik Martinović je priložnost sicer zapravil, Velenjčani pa so, kot da so zavohali, da lahko vendarle ujamejo priključek, nekajkrat prišli na dva zadetka zaostanka, a je za kaj več zmanjkala pika na i. Pivovarji so to znali izkoristiti in v 43. minuti, po tretji obrambi Nebojše Bojića, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, naposled le povedli s petimi zadetki razlike. V tistih trenutkih so igrali poletno, zadetke dosegali z lahkoto in že dobrih deset minut pred koncem vodili za devet. "V vseh pogledih sem zadovoljen. Seveda bi vedno lahko bilo še boljše, a tokrat je res bilo zelo dobro. Igramo hiter rokomet, in ko igramo dobro obrambo, nam gre tudi napad. Me je pa vmes skrbelo, ali bomo zdržali tempo. Hitro smo izgubili Mlakarja in Suholežnika, a so ostali fantje dali vse od sebe in na igrišču pustili zadnji atom moči," je bil zadovoljen celjski trener Alem Toskić.

Tim Cokan se je podpisal pod štiri zadetke.
Sherpa

"Vemo, kaj pomeni Blaugrana"

Prednost pivovarjev se je sicer do zadnjega sodnikovega žvižga skoraj prepolovila, na koncu je bilo 28:33, a zmaga Celja ni bila ogrožena niti v enem trenutku. Nekaj počitka je ob koncu dobil tudi Vlah, na katerega bo Toskić znova zelo računal v četrtek, ko Celje čakata tretji krog lige prvakov in gostovanje v Barceloni. "Vemo, kaj pomeni Blaugrana, a zagotavljam vam, da bomo klub in slovenski rokomet predstavili v najboljši možni luči. V Španijo nikakor ne potujemo z belo zastavo," je še dejal Toskić in opozoril tudi na naslednjo prvenstveno tekmo s Koprom. Več časa za počitek bodo imeli Velenjčani, ki jih v naslednjem krogu državnega prvenstva čaka lokalni derbi s Slovenj Gradcem. "Državno prvenstvo je tek na dolge proge, maraton. Zdaj se je vse skupaj šele začelo in marsikaj se lahko še obrne," je dejal velenjski trener Zoran Jovičić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta