Alpsko smučanje: Smukaški dan za pozabo

Bojan Bauman Bojan Bauman
15.12.2022 20:20

Naša smukača slaba v Val Gardeni. Ilka Štuhec med najhitrejšimi na drugem treningu smuka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ilka Štuhec je hitra tudi v St. Moritzu.
EPA

Smukači so zbrani v Dolomitih, kjer je bil na progi Saslong v Val Gardeni na sporedu prvi od dveh smukov; tokrat ta, ki je odpadel v kanadskem Lake Louisu. Miha Hrobat je tam na začetku sezone na drugem smuku s 16. mestom potrdil dobro formo in napovedal uvrstitve med elitno petnajsterico. Tudi Martin Čater, ki se je med pripravami precej lovil, se je na ameriški turneji uspel zbrati in se je uvrščal okoli 20. mesta.

A vrnitev v Evropo je prinesla razočaranje v slovenski smukaški tabor. Val Gardena za slovenske smukače že tako ni priljubljeno smučišče. Tokrat so tekmovali še na zaradi napornega urnika skrajšani progi, na kateri je Hrobat osvojil 46. mesto. Čater je bil še skromnejši, 50. "Rezultata sta slaba in prinašata razočaranje," je bila prva ocena njunega trenerja Grege Koštomaja: "Vožnji sta bili premalo sproščeni, tudi material ni bil med najhitrejšimi. Na skrajšanih progah, kjer snežna podlaga ni zahtevna, pa se po majhnih zaostankih vidi, kako zgoščena je konkurenca. Za rezultat se mora vse iziti. Dan za pozabo." Danes bodo fantje vozili superveleslalom (začetek ob 11.45), v soboto je ob isti uri na sporedu še en smuk.

Dekleta v hitrih disciplinah so zbrana v švicarskem St. Moritzu, kjer sta ta konec tedna na sporedu dva smuka in superveleslalom. Edina Slovenka Ilka Štuhec je bila na drugem treningu četrta in je napovedala celo izboljšanje izjemnih rezultatov, nanizanih na severnoameriški turneji, ko je bila na dveh smukih na petem mestu. Petkov in sobotni smuk za dekleta se bosta začela ob 10.30.

Rezultati smuka v Val Gardeni: 1. Vincent Kriechmayr (Avstrija) 1:25,44, 2. Marco Odermatt (Švica) +0,11, 3. Matthias Mayer (Avstrija) 0,13, 4. Johan Clarey (Francija) 0,23, 5. Aleksander Aamodt Kilde (Norveška) 0,26 ... 46. Miha Hrobat 1,56, 50. Martin Čater 1,83. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta