Anamarija Lampič že zrela za najvišjo raven

Uroš Gramc Uroš Gramc
08.12.2022 06:31

Karavana svetovnega pokala od danes do nedelje v Avstriji z desetčlansko slovensko zasedbo in premierno tudi z Anamarijo Lampič

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naših deklet je dovolj za štafeto: Repinčeva bo v nedeljo startala s sestričnama Klemenčič in Lampičevo.
Reuters

Iz Skandinavije, kjer se je prejšnji teden pričela biatlonska sezona, se je karavana preselila v Avstrijo na drugo postajo svetovnega pokala. Hochfilzen bo od danes do nedelje gostil šest tekem, na katerih bo nastopilo deset Slovencev. Začelo se bo z ženskim sprintom (ob 14.10) na 7,5-kilometrski progi, naša reprezentanca pa bo v razširjeni oziroma polni postavi, da bo lahko startala tudi v nedeljski štafeti. Živi in Poloni Klemenčič, ki je v Kontiolahtiju sanjsko startala z rezultatoma kariere (19. in 21. mestom), se bosta na prizorišču v bližini slovitega Kitzbühla pridružili Lena Repinc in Anamarija Lampič.

Slednja je prejšnji teden na Švedskem komaj debitirala v tem športu, s šestim, 15. in 18. mestom - ter še bolj z dejstvom, da se je v individualni preizkušnji do zadnjega od štirih streljanj že borila za zmago, pa je prepričala vodstvo reprezentance, da je zrela za najvišji nivo. "Zelo sem vesela, a še vedno nimam nobenih pričakovanj. Še vedno se učim in tudi ta konec tedna se želim čim več. Zagotovo mi še manjka veliko izkušenj in tekem, da bom suverena," se izziva ni ustrašila 27-letnica iz Valburge pri Smledniku.

Nekdanja smučarska tekačica je bila v Idre Fjallu izjemno hitra v smučini, daleč najhitrejša, v streljanju pa je precej nihala. A (nekoliko manj) je v Kontiolahtiju tudi celotna slovenska zasedba. Šesterica moških bi z mirno roko lahko iztržila kak zelo odmeven rezultat, a so predvsem mlajši lahko zadovoljni, da so pokazali napredek. Alex Cisar in Toni Vidmar sta osvojila točke in dosegla uspeha kariere, Rok Tršan je bil izjemen v štafetni preizkušnji, a tega žal ni prenesel na individualne, Jakova Faka pa je veselilo, da je bil ob boku najboljših na smučeh. Ker je že splahnela začetna nervoza, pa se bo morda roka na Tirolskem toliko umirila, da lahko pričakujemo tudi kak vidnejši izid od mest okoli dvajseterice.

Spored, četrtek ob 14.10: ženski sprint; petek ob 13.45: moški sprint; sobota ob 11.30: zasledovanje, ženske; ob 13.40: moška štafeta; nedelja ob 11.30: ženska štafeta; ob 14.15: zasledovanje moški.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta