Bližje kot je Planica, boljša je: Ema Klinec le še korak od vrha

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
08.01.2023 18:55

V Saporu je z dvema drugima mestoma za najboljši posamični rezultat slovenskih orlic v tej sezoni poskrbela Ema Klinec

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bolj ko se približuje svetovno prvenstvo, boljša je forma svetovne prvakinje.
Sašo Bizjak

Bolj ko se bližata 21. februar in nordijsko svetovno prvenstvo v Planici, v boljši formi je aktualna svetovna prvakinja v smučarskih skokih na mali skakalnici Ema Klinec. Dolgo smo od "svete slovenske skakalne trojice" čakali na stopničke; Urši Bogataj je uspelo na peti tekmi sezone 11. decembra, Niki Križnar na šesti, 28. decembra, naposled pa še Emi Klinec, ki se ji je oder za zmagovalke na domači tekmi na Ljubnem ob Savinji izmaknil za las. Prepotovati je bilo treba pol sveta, da je vendarle uspelo tudi njej. In če sta Bogatajeva in Križnarjeva (dvakrat) pristali na tretji stopnički, je Ema Klinec z drugim mestom poskrbela za najboljši slovenski izid sezone. Dvakrat. Tako na sobotni (po japonskem času) popoldanski kot na nedeljski dopoldanski tekmi v Saporu.

Že sobotni uspeh je pomenil pravcati jubilej – 70. stopničke slovenskih skakalk v svetovnem pokalu. Ob nedeljskih 71. pa so to bile že Emine 23. "Zadnje čase sem dobro skakala tudi na tekmah. Te stopničke sem že kar malo vonjala. Odločena sem bila, da se mi kakšna taka napaka kot na Ljubnem ne bo pripetila. Uspel je tudi telemark. Super zadovoljna sem s konstantnostjo skokov," je bila zadovoljna drugouvrščena po sobotni tekmi in uspeh namenila poškodovani reprezentančni kolegici Urši Bogataj.

Že na silvestrski turneji je nakazala dobro formo, v tem koledarskem letu pa se je Ema Klinec že štirikrat uvrstila na drugo stopničko odra za zmagovalke.  
Sašo Bizjak

Da ji je preboj dal krila, je dokazala tudi v nedeljo, ko je s četrtega mesta po prvi seriji v drugo prehitela najboljši skakalki sezone, vodilno v skupnem seštevku Evo Pinkelnig in zmagovalko sobotne tekme Katharino Althaus. Le Norvežanka Silje Opseth je bila premočna. "Nov dan, nove stopničke. Super vesela sem za še eno potrditev dobrih skokov, dobrega dela. Zdaj pa samo še čakam, da en ali pa dva skoka res zadenem. To je zdaj tako konstantno, da verjamem, da se bo prav kmalu zgodilo. Treba pa je biti potrpežljiv. Tudi v telemarku imam še malo rezerve, nekatere dobijo boljše ocene. A sem res zdaj super vesela in res se veselim nadaljnjih tekem," je Klinčeva dejala pred nadaljevanjem japonske turneje.

Dekleta se zdaj iz Sapora selijo v Zao, kjer bosta v petek in nedeljo novi preizkušnji. Po osmem in petem mestu se bo tam spet pod vrh skušala prebiti Nika Križnar, s petim mestom najboljša Slovenka v skupnem seštevku. Klinčeva je tik za njo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta