Čeh peti, Apostolovski šesta na finalu diamantne lige v Bruslju

STA, N.S.
13.09.2024 22:07

Kristjan Čeh je prvi dan finala atletske diamantne lige v Bruslju, v metu diska zasedel 5. mesto s 65,40 m. Lia Apostolovski je bila 6. v skoku v višino z 1,88 m.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Zmagal je Matthew Denny z rekordom mitinga in avstralskim rekordom 69,96 m, ki ga je dosegel že v uvodni seriji. Denny je med drugim Čehu lani odvzel skupno zmago na diamantni ligi po slavju na finalu v Eugenu. Ptujčan pa je pred dvema letoma po seriji zmag brez poraza v diamantni ligi zmagal tudi na finalni tekmi in si tako priboril glavno diamantno nagrado.

Tokrat je drugo mesto zasedel svetovni rekorder Mykolasa Alekna iz Litve (68,86 m), tretji je bil Avstrijec Lukas Weisshaidinger (66,52), dobitnik številnih medalj z velikih tekem, peti pa nekdanji olimpijski in aktualni svetovni prvak Daniel Stahl iz Švedske (66,26 m). Presenetljivega olimpijskega zmagovalca iz Pariza, Jamajčana Roje Stone, ni bilo na finalu.

Neja Filipič četrta

Slovenska atletinja Neja Filipič je v troskoku nepričakovano visoko uvrstitev dosegla 14,04 metra. Zmagala je Kubanka Leyanis Perez Hernandez, bronasta lani na svetovnem prvenstvu v Budimpešti in svetovna dvoranska podprvakinja letos v Glasgowu je zmogla 14,37 m. Druga je bila s 14,22 m Jamajčanka Shanieka Ricketts, srebrna letos na olimpijskih igrah in dvakratna svetovna podprvakinja. Tretja je bila njena rojakinja Ackelia Smith, ki je s 14,11 m prav v zadnji seriji odvzela tretje mesto slovenski predstavnici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta