Državna prvaka Petja Drame in Aljaž Jeran

Aleš Mišič Aleš Mišič
23.06.2024 14:59

Slovenska teniška reprezentanca si je priigrala kvalifikacije za drugo svetovno skupino Davisovega pokala

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petja Drame je prišla do drugega zaporednega naslova državne prvakinje
Saso Bizjak

S finalnima dvobojema v moški in ženski konkurenci se je danes na teniških igriščih mariborskega Branika končalo člansko državno prvenstvo v tenisu. Državna naslova sta osvojila Petja Drame iz ŽTK Maribor in član kranjskega Triglava Aljaž Jeran.

Za Petjo Drame je bil to četrti nastop na članskih državnih prvenstvih, tretjič je nastopila v finalu in drugič postala državna prvakinja. Današnji finalni obračun proti triglavanki Ani Lanišek je bil ponovitev lanskega. Mariborčanka se je pod Kalvarijo pred enim letom v finalu proti Kamničanki kar precej namučila, za zmago je potrebovala tri nize, tokrat pa je nasprotnici prepustila le dve igri v prvem nizu. Laniškova je februarja v Mariboru slavila na državnem dvoranskem prvenstvu v odsotnosti Drametove, ki študira v ZDA. "Tam je naporno, ker veliko treniramo, ampak je kljub temu fajn," je po zmagi dejala zadovoljna Petja Drame.

Aljaž Jeran je po naslovu državnega dvoranskega prvaka danes slavil še na pesku.
Saso Bizjak

Tudi Aljaž Jeran je letošnji državni dvoranski prvak, k temu uspehu pa je danes dodal še naslov državnega prvaka na pesku. V finalu je s 6:3 in 7:5 ugnal Marsela Žnuderla, klubskega kolega Drametove. S svojimi igrami v Mariboru je bil triglavan zadovoljen, še posebej pa je bil vesel, da mu je tudi v finalu dobro šlo. Zmagovalca sta prejela ček za 500 evrov, poraženca pa za 360.

V igri dvojic sta novi državni prvakinji postali Hana Bečirovič Novak in Lija Mumlek iz mariborskega Železničarja, ki sta v treh nizih premagali Zalo Bizjak (CTA) in Zalo Vnuk (TD Slovan Ljubljana)), Državna prvaka v konkurenci dvojic pa sta prav tako po treh nizih postala branikovca Jaka Protič Žakelj in Maj Tomac. V finalu sta bila boljša od železničarjev Gala Potočnika Emeršiča  in Luna Obrula.

Državno prvenstvo v Mariboru je bilo precej okrnjeno, saj so bili vsi najboljši slovenski tenisači v minulih dneh v Črni gori. Slovenska teniška reprezentanca si je na turnirju tretje evropske skupine v Ulcinju po zmagi nad Moldavijo z 2:1 priigrala napredovanje v kvalifikacije za drugo svetovno skupino Davisovega pokala. Slovenci so tretjo regionalno ligo v Črni gori začeli s porazom z 1:2 proti Severni Makedoniji, nadaljevali pa z zmago proti Črni gori z 2:1. 

Boril se je, a je Marsel Žnuderl vendarle moral priznati premoč triglavanu.
Saso Bizjak

 

 

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta