Državni prvaki pridejo v Hoče

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
16.11.2020 11:00

Gostiteljem danes proti ACH-ju ne bo lahko, jim pa nekaj upanja vliva prvi medsebojni obračun v sezoni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gostitelji (od leve) Marcell Pesti, Filip Leva in Žiga Čopi bodo v bloku na težkem preizkusu. 
Andrej Petelinsek

Zadnja, četrta tekma 10. kroga (odpovedane tri bodo odigrali kasneje) državnega prvenstva odbojkarjev, bo danes v Hočah. Ob 18. uri se bosta spoprijeli ekipi Hoč in ACH Volleyja. Hočani so v šestih tekmah zmagali zgolj enkrat in so na lestvici s štirimi točkami sedmi, predzadnji, Ljubljančani so ob petih zmagah doživeli tudi poraz in so s 15 točkami na vrhu lestvice.

Hočani so v tretjem krogu v Tivoliju že namučili prvake, ti so se morali zelo potruditi za zmago s 3:1, kar gostiteljem vliva upanje tudi tokrat. Neznanke so tokrat drugje. "Odločitev o tritedenski prekinitvi prvenstva je bila zame nesmiselna in prepričan sem, da podobno razmišljajo v večini drugih klubov. A s tem smo se morali sprijazniti, premor pa smo skušali izkoristiti čim bolj delovno," je povedal trener Hočanov Jurij Čopi. "Na srečo nobeden od naših odbojkarjev ni staknil okužbe s covidom-19, zato smo ves čas nemoteno trenirali. Manjkale so le tekme, na katerih bi lahko preverjali pripravljenost, zato bo tekma proti državnim prvakom prva po premoru," je dodal.

V hoškem klubu se dobro zavedajo, da so državni prvaki zahteven in težko premagljiv tekmec. Bolj kot o igri ljubljanske ekipe Jurij Čopi razmišlja o igri svoje: "Državni prvaki so favoriti, a ne bomo se dali kar tako, saj na vsaki tekmi želimo zmagati. Pomembno bo, kako bomo izvajali začetne udarce in te sprejemali. Če bomo na ravni, bi se z visokoraslimi tekmeci, ki so težko ustavljivi v napadu, v bloku pa zelo čvrsti, lahko dobro kosali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta