Eva Urevc: Pohorski temelji za planiške rezultate

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
27.02.2023 06:15

"Pol Mariborčanka, pol gorjanka", ki je na zadnjem SP z Anamarijo Lampič osvojila bron, je tokrat prvič tekla z Anjo Mandeljc in osvojila osmo mesto v ekipnem sprintu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brona ni ubranila, a osmo mesto ob prvem sodelovanju z novo partnerko Evo Urevc zadovoljuje.
BOBO

Nekoliko v senci skakalnih tekem so v Planici nordijski kombinatorci in tekači. Med slednjimi imamo najboljšo predstavnico prav v - Mariborčanki. "pol Mariborčanki, pol gorjanki!" nas v smehu popravi Eva Urevc, sicer rojena Gorenjka, ki pa živi v mestu ob Dravi: "V bistvu sem zelo malo doma. Ko pa že sem, imam odlične razmere za trening na Pohorju." To se je še najbolje videlo na nedeljskem ekipnem sprintu, ko je nekdanja partnerka Anamarije Lampič - na SP v Oberstdorfu 2021 sta osvojili bron - prvič v karieri združila moči z Anjo Mandeljc. Predvsem po zaslugi izjemnega teka Urevčeve v drugi predaji sta dekleti osvojili osmo mesto. "Z nastopom sva zadovoljni. Izpolnili sva cilj, to je bila uvrstitev med šestim in osmim, morda še desetim mestom. Mislim, da je rezultat čisto soliden. Za najin prvi ekipni sprint lahko rečem, da je bilo dobro," je nastop ocenila Urevčeva: "Morda sem v drugi izmenjavi šla malo čez svoj limit. Na koncu sem že čutila laktat v mišicah in nisem več mogla sprintati, zato sem na koncu predse spustila Čehinjo."

Urevčeva je v minulem tednu že nastopila na dveh posamičnih tekmah - v sprintu v klasični tehniki je bila 23., v skiatlonu 27. Prvi teden tekmovanj je tako podčrtala: "Sem relativno pozitivno naravnana, se me pa drži nekaj smole. Tokrat je šlo vse kot po maslu in upam, da bo šlo tako še naprej." Eva namreč še ni končala s tekmovanji; v torek ob 12.30 jo čaka tek na 10 km, morda se bo udeležila še sobotne preizkušnje na 30 km: "Desetkilometrska preizkušnja je disciplina, ki mi je pisana na kožo. Pa še v prostem slogu je. Pričakovanja so kar visoka, bomo pa videli, kakšno bo počutje. Za nastop na 30 km se še nisem odločila. Če bodo razmere kot v soboto, ko je bil moker, južni sneg, ne bom nastopila."

V ženski konkurenci ekipne štafete je sicer slavila Švedska pred Norveško in ZDA, v moški pa Norvežana pred Italijanoma in Francozoma. Vili Črv in Miha Šimenc sta bila 14. v finalu s 15 pari.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta