(FINALE) Cedevita Olimpija v mariborski Lukni ubranila naslov pokalnih prvakov

Jon Knez Jon Knez
17.02.2023 22:30

Ponovitev lanskega finala med Helios Suns in Cedevito Olimpijo je pripadla Ljubljančanom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za Olimpijo je to že druga lovorika v letošnji sezoni. 
Andrej Petelinšek

V finalni tekmi pokala Spar v mariborski dvorana Lukna so bili tudi letos od Helios Suns boljši košarkarji Cedevite Olimpija. Zmagali so z devetimi koši razlike (81:70). Ljubljančani so tako osvojili že 22. naslov pokalnih zmagovalcev in po superpokalu drugo lovoriko v tej sezoni.

Medalje je Ljubljančanom podelil mariborski župan Saša Arsenovič.
Andrej Petelinšek
Alen Omić je bil z osmimi koši in 16 skoki izbran za MVP tekme. 
Andrej Petelinšek

Trener Jurica Golemac je po tekmi dejal, da so zmago pričakovali, saj je za Olimpijo vse razen zmage katastrofa. "Vedeli smo, da ne bo lahka tekma. Helios igra odlično košarko, mi smo v zelo težkem obdobju. Veliko potujemo in smo zelo utrujeni. Bal sem se tekme, ampak fantje so bili fokusirani. Kontrolirali smo celotno tekmo in imeli prednost," je povedal. Kapetan zmajev Edo Murić je dodal, da so bili dobro motivirani in si želeli lovoriko. "Tekma je bila težka, a smo pokazali, da smo najboljši v Sloveniji in smo zasluženo osvojili pokal. Helios ima letos tri poraze, imajo odlične posameznike. Bali smo se tekme, vedeli smo, da če ne bomo pravi, lahko tekmo izgubimo. Osvojitev pokala nam veliko pomeni, ni ga bilo lahko osvojiti," je še povedal.

Maribor - Dvorana Luknja - Košarka - Pokal Spar - Helios Suns - Cedevita olimpija - Dennis Woodrow Tunstall jr., Zoran Dragić -
Andrej Petelinšek

Da so bili košarkarji Olimpije fizično premočni je dejal trener Heliosa Dejan Jakara: "Pustili smo jim preveč prostora, poznala se je tudi utrujenost. Zmagali so zasluženi, smo pa pokazali svojo kvaliteto."

Že po prvi četrtini so zmaji vodili za tri točke, nato pa razliko po trojki Eda Murića še povišali. V drugi polčas so vstopili s prednostjo šestih košev. S podobno prednostjo so nadaljevali v tretji četrtini, nato pa se odlepili za devet točk. 

Maribor - Dvorana Luknja - Košarka - Pokal Spar - Helios Suns - Cedevita olimpija - Alen Omić -
Andrej Petelinšek
Maribor - Dvorana Luknja - Košarka - Pokal Spar - Helios Suns - Cedevita olimpija - Kevin Duane Ferrell jr. -
Andrej Petelinšek

Domžalčani so po tretji četrtini rezultat 52:58 znižali za šest košev in se solidno upirali tudi v četrti, a so kaj kmalu zmaji po zaslugi prodorov Yogija Ferrella prišli do visoke prednosti desetih košev. Četudi so se Domžalčani prek odlično razpoloženega kapetana Blaža Mahkovica (22 košev) skušali vrniti v igro, so trojka Zorana Dragića in nato še prosta meta Murića minuto pred koncem odločili tekmo, ki se je končala z rezultatom 81:70. 

Tekmo si je v spremstvu Željka Filipovića ogledal tudi zvezdnik NK Maribor Josip Iličić. 
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta