(FOTO) Abraham, dobrote z žara in pričakovana zmaga: Maribor v Limbušu odigral prvo tekmo v novi sezoni

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
17.06.2023 21:12

Nogometaši Maribora so na prvi pripravljalni tekmi s 5:0 premagali četrtoligaša Marles hiše Limbuš-Pekre, ki je s tekmo proti sosedom obeležil 50 let delovanja kluba

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor je sprejel vabilo kluba, s katerim se je jeseni udaril že v pokalu Slovenije.
Andrej Petelinšek

Športni park v Limbušu je bil poln, dišalo je po čevapčičih in drugih dobrotah z žara, otroci so dirjali sem in tja, tamkajšnji nogometni klub pa je s prijateljsko tekmo obeležil 50 let delovanja. In to ne proti komerkoli. NK Limbuš-Pekre je na praznik povabil velikega soseda, NK Maribor pa je vabilo sprejel.

Prvi teden priprav na novo sezono so vijoličasti zaokrožili s pričakovano zmago. S 5:0 so bili boljši od gostitelja, ki igra v četrtem rangu slovenskega nogometa, mariborski medobčinski ligi. Nemanja Mitrović je zadel po kotu, v prvem polčasu pa je bil trikrat natančen še Arnel Jakupović.

V drugem polčasu, ko je trener Maribora Damir Krznar zamenjal celotno enajsterico, priložnost pa ponudil tudi mladincem, se je manj treslo. Končni rezultat je postavil Xhuliano Skuka. Novinec med 16-kratnimi slovenskimi prvaki je suvereno izkoristil enajstmetrovko.

Andrej Petelinšek
Arnel Jakupović je bil natančen trikrat.
Andrej Petelinšek

Kljub porazu so bili gostitelji zadovoljni. "To je praznik za klub, še posebej, ko se zgodi pred takim avditorijem. Zadovoljni smo. Poskusili smo parirati Mariboru, kolikor smo lahko. Dva tedna sta že minila od konca našega prvenstva, Maribor pa je zdaj v zagonu, zato je rezultat realen. To je spodbuda mladim fantom za naslednjo sezono, da vidijo, kako je treba igrati, se boriti," je povedal Zvonko Breber, trener NK Limbuš-Pekre.

Hilal Soudani, najodmevnejša okrepitev tega prestopnega roka, je odigral prve minute za Maribor.
Andrej Petelinšek

"Ko sestavljam priprave, vedno težim k tem, da je prva tekma nekoliko lažja in da gremo med ljudi. Rad imam, da se zgodi kaka taka prigoda v soseščini. Tudi mi moramo včasih priti k ljudem, kot oni prihajajo k nam. Po obisku vidim, da je bila to dobra odločitev," pa je dejal vodja strokovnega štaba vijoličastih Damir Krznar. V ponedeljek bo nogometaše odpeljal v Moravske Toplice. "Odigrali bomo dve pripravljalni tekmi. To bodo že nekoliko močnejši nasprotniki. Najprej še bomo razdelili minutažo na dva polčasa, potem pa bomo počasi šli na razmerje 60:30, začeli počasi vključevati taktične ideje," je del načrta za drugi teden priprav razkril Hrvat na štajerski klopi.

Novinec Xhuliano Skuka je suvereno izkoristil kazenski udarec.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

V Limbušu sta prve minute v vijoličastem dobila Hilal Soudani in Xhuliano Skuka, igral je tudi povratnik Blaž Vrhovec, četrti novinec, Mark Strajnar, pa je trenutno del slovenske reprezentance do 21 let. Je trener zadovoljen s prestopnim rokom? "Zadovoljen sem z odhodi, ker ni nihče odšel," je v smehu dejal Krznar. "Nekaj prihodov še bo, pripravljamo še nekaj stvari. Kdaj in kdo konkretno, pa bomo še videli."

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta