(FOTO in VIDEO) V čast Tavaresu gorelo na bregovih in mostovih Drave

Miha Dajčman Miha Dajčman
20.05.2022 21:55

Nekaj po 21. uri so v Mariboru navijači vijoličastih kapetanu Marcosu Tavaresu pripravili še eno presenečenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ni in ni konca presenečenj za Marcosa Tavaresa, ki po štirinajstih letih in pol igranja za Maribor zaključuje nogometno pot. Na večer, ko se v Mariboru dogaja več večjih prireditev, so navijači vijoličastih ob Dravi ter na mostovih nad reko s pirotehniko pripravili izjemno kuliso.

Nekaj po deveti uri zvečer je nogometaš, čigar številko devet so pri 15-kratnih prvakih upokojili, na čolnu krenil s Koblarjevega zaliva in se podal proti dvoetažnemu mostu, na bregovih reke Drave in mostovih pa se je zbralo več tisoč ljudi, ki so ga pozdravljali z vzkliki in prižiganje bakel ter ognjemetov. 

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

"Razporedite se in prižigajte, ko se bo Tava bližal," so navodila pred deveto uro dajali člani viol, ki so čez teden med navijači razdelili več sto bakel. "Ne mečite v Dravo!" so bili vzkliki predstavniki navijaške skupine med prižiganjem bakel, ko se je pirotehnični šov zaključil, je sledil aplavz in čiščenje.

Andrej Petelinšek

Druženje viol s Tavaresom se je nadaljevalo v lokalu Rokaj, kjer so mu pripravili koncert.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta