(FOTO) Fazanerija razprodana, Mariborčani pa pripravljajo navijaško romanje: Zdaj bomo imeli mi čago v Murski Soboti

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.05.2022 18:09

Tri dni pred obračunom Maribora in Mure pošle vstopnice za odločilno tekmo. Navijači vijoličastih v vrsti čakali na zaželen kos papirja, Grabiću sporočajo, naj Bravo Kopru zapre pot do gola

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Okoli 600 navijačev Maribora bo v živo spremljalo tekmo v Murski Soboti.
Andrej Petelinšek

V torek so s Fazanerije sporočili, da je za nedeljski obračun z Mariborom prodanih polovica vstopnic. Manj kot 24 ur kasneje, danes dopoldne, so Prekmurci že objavili vest, da je stadion (za navijače Mure oziroma kupce vstopnic v Murski Soboti) razprodan. Za navijače vijoličastih je v prodaji ostalo nekaj sto vstopnic. Med 500 in 600 pristašev Maribora naj bi si tekmo za naslov prvaka ogledalo na vzhodni tribuni, so nam namignili pri Muri. Pri 15-kratnih državnih prvakih so obisk tekme omogočili imetnikom sezonskih vstopnic iz Ljudskega vrta, del naj bi namenili tudi navijaški skupini Viole, mest na stadionu še zdaleč ni bilo dovolj za vse, ki želijo v Mursko Soboto.

Vrsta za vstopnice pred Vijol'čno bajto na Tyrševi v Mariboru
Andrej Petelinšek

Ob 16. uri so danes v obeh Vijol'čnih bajtah v Mariboru začeli s prodajo zaželenih kosov papirja. V trgovskem centru na Taboru je bilo v vrsti že pred začetkom prodaje več kot 50 ljudi, nekaj manj v središču mesta. "Tu kaj delijo?" je hudomušno pristavil eden od voznikov skiroja, ki se na Tyrševi ni mogel prebiti skozi vrsto.

Andrej Petelinšek

Prisotni pred klubsko trgovino so imeli v rokah po več sezonskih vstopnic in osebnih dokumentov. "S kolegi smo se včeraj dogovorili, da gre en prevzeti vstopnice za vse, če bo le možno priti do njih," nam je dejal eden od navzočih. Med prvimi je iz Vijol'čne bajte z vstopnicami prišla družina Červek, ki ima že vrsto let svoje sedeže na stadionu pod Kalvarijo. "Povsem pravilno, da je klub namenil preostale vstopnice za tiste, ki smo zvesti klubu. Verjetno bi lahko s Štajerci Fazenerijo napolnili dvakrat, a proti infrastrukturi ne moremo nič," je navrgel Aljaž Červek.

Številni so pred Vijol'čno bajto prišli dobro uro pred začetkom prodaje, se nato družili z ostalimi navijači, čakanja na vstopnice za posebne tekme pa so navajeni. Ko smo prisotne povprašali o spominih na leto 2004, ko je Maribor v Fazaneriji izgubil naslov državnih prvakov, o tem niso želeli kaj prida razpredati. "Brali smo o tem, pa je bilo že to dovolj hudo," je bil kratek v komentarju Aljaž Červek, ki je Dejanu Grabiću in Bravu sporočil, naj proti Kopru zaprejo poti do gola.

Andrej Petelinšek

Dve vstopnici je imel v rokah tudi Uroš Pelcl, ki na Fazaneriji računa na dobro predstavo Ognjena Mudrinskega, želel pa bi si še poslovilni gol kapetana Marcosa Tavaresa. "Pa saj ni važno, kdo doseže gol. Pomembno je, da se naslov vrne v Maribor. Verjetno bo Mura znova zelo motivirana, kot so tudi vsi ostali prvoligaši proti Mariboru. Oni so lani imeli čago pri nas, zdaj bomo mi imeli čago v Murski Soboti," je prepričan Pelcl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta