(FOTO) Kup daril, triki, nekaj atraktivnih potez in delitev točk med Koprom in Mariborom

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
06.12.2023 19:26

Nogometaši Maribora suvereni zmagi na večnem derbiju niso dodali (pričakovanega) nadaljevanja. Z remijem 3:3 se je končalo njihovo gostovanje v Kopru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arnel Jakupović je poskrbel za prvo izenačenje na tekmi.
Grega Wernig

Miklavž pred vhodom ni bil edini, ki je delil darila na Bonifiki, nogometaši Maribora so jih poln koš pustili na igrišču. Predvsem takih v obliki nenatančnih podaj, izgubljenih žog in slabih odločitev v obrambi. Nekaj jih je dodal še Koper. Dovolj, da tekma 18. kroga prve lige ni dobila zmagovalca. Z remijem 3:3 se je končalo na Obali.

Tri spremembe v prvi enajsterici je opravil trener Maribora. Namesto poškodovanega Maxa Watsona - Šveda udarec na večnem derbiju sicer naj ne bi z igrišč oddaljil za dlje časa - je v obrambi zamenjal Nemanja Mitrović, z rumenimi kartoni kaznovana Blaža Vrhovca in Ažbeta Juga pa vezist Aleks Pihler in vratar Menno Bergsen. Tudi Safet Hadžić je zamenjal vratarja. Pa tu ni šlo za poškodbo ali kazen, zgolj za zdaj že staro finto kanarčkov. Trener Kopra je 18-letnega Tima Štrasbergerja uvrstil v prvo enajsterico, zadovoljil pravilu NZS, da mora imeti vsaka ekipa v postavi vsaj enega nogometaša s pravico do nastopa za slovensko reprezentanco do 21 let, a ga že ob prvi prekinitvi, po manj kot pol minute igre zamenjal z izkušenejšim Janom Koprivcem.

Nogomet, Koper, Prva Liga (FC Koper - NK Maribor), Josip Iličić, 06-Dec-2023, (Photo by: Grega Wernig)
Grega Wernig

Morda so se gostje še čudili nenavadnim manevrom prvakom iz leta 2010, ki pa v tej sezoni postajajo običajni, ko je Koper udaril. Timothe Nkada je pobegnil po levem krilu, usmeril podajo proti golu, žogo pa je z roko odbil Sven Šoštarič Karić. V nadaljevanju akcije je Nik Omladič sicer zadel, a jo je sodnik Rade Obrenović že pred tem prekinil. Enajstmetrovka za Koper! Omladič je še enkrat vzel žogo, kazenski udarec suvereno spremenil v zadetek in v 3. minuti gostitelje odpeljal v vodstvo.

Maribor je odgovor sestavil v 14. minuti. In to kakšen! Arnel Jakupović je prestregel žogo in sprožil s 25 metrov. Dunajčan s koreninami iz BiH je z evrogolom, svojim šestim zadetkom sezone, izenačil.

Hitra vrnitev Štajercev ni zmedla Primorcev. Blizu je bil že Bede Amarachi Osuji, ki se je v protinapadu, čeprav sta bila ob njem oba osrednja branilca vijoličastih, Mitrović in Šoštarič Karić, dokopal do strela z roba kazenskega prostora, Ahmed Ankrah pa je bil bolj natančen. Vezist iz Gane je v kazenskem prostoru odvzel žogo junaku večnega derbija Janu Repasu in sprožil z bližine. Močno in dovolj natančno, da so se v 29. minuti gledalci na Bonifiki veselili novega vodstva.

Nemanja Mitrović
Grega Wernig

Maribor je še eno vrhunsko potezo prihranil za finiš prvega polčasa. Hilal Soudani je s škarjicami zlomil koprsko obrambo. Ne le atraktivno, tudi natančno je udaril nekdanji alžirski reprezentant, podajo Icukija Urate z levega krila preusmeril v mrežo.

V začetku drugega polčasa je bila druščina iz Ljudskega vrta manj atraktivna. še najbolj je po zadetku zadišalo, ko je v kazenskem prostoru padel Marko Božić. Enajstmetrovka za Maribor ali rumeni karton rezervistu zaradi simuliranja? Ne za eno ne za drugo se ni odločil Obrenović.

V 65. minuti so gostitelji dočakali še eno darilo. Slabo podajo Menna Bergsna je na robu kazenskega prostora prestregel Luka Vešner Tičić, sprožil in odpeljal Koper v vodstvo s 3:2. Če Obrenović ni piskal, ko je v kazenskem prostoru padel Božić - Šimundža je krilnega napadalca sicer zamenjal še pred koncem tekme -, pa se je oglasil, ko je tam obležal drugi rezervist vijoličastih. Josip Iličić je najprej izsilil enajstmetrovko, nato pa jo še suvereno izkoristil, v 86. minuti izenačil na 3:3.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta