(FOTO) Mura pričakovano napredovala, v drugem predkrogu koferenčne lige se bodo črno-beli pomerili z Irci

Miha Dajčman Miha Dajčman
14.07.2022 22:03

Na Fazaneriji je Mura z 2:1 premagala Sfantul Gheorghe in s skupnih 4:2 napredovala v drugi predkrog konferenčne lige.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Še tretjo sezono zapored je črno-belim uspelo preskočiti prvo evropsko oviro. Moldavski Sveti Jurij (Sfantul Gheorghe) je bil nedorasel tekmec, v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo bodo Prekmurci igrali s Svetim Patrikom iz Dublina (St Patrick's Athletic). Na Fazaneriji s prenovljeno zelenico, ki je prestavljena 15 metrov bližje osrednji tribuni, danes pa glede na nastale poškodbe travnate površine še ni bila nared za tekmo, se je zbralo skoraj štiri tisoč gledalcev.

Mura na povratnem obračunu z Sfantul Gheorghe na Fazaneriji ni le branila vodstva z 2:1 s prve tekme. Muraši so bili večji del prvega polčasa nevarnejši, a v zaključkih akcij premalo natančni. Izkušeni Matic Maruško je bil najbližje golu v prvem delu, zadel je okvir vrat.

Igor Napast

Drugi polčas so gostitelji začeli udarno. Že v prvi minuti drugega dela je odbito žogo po strelu Mirlinda Dakuje za hrbet gostujočega vratarja poslal novinec v črno-belem Nikola Petković. V nadaljevanju so se vrstile velike priložnosti murašev in zdelo se je, da ima četa Damirja Čontale, ki je ekipo prvič vodil na domači evropski tekmi, vse pod nadzorom.

Po menjavah domačega snovalca taktike je tempo igre padel in v 77. minuti so si sicer izmučeni Moldavci priigrali dve veliko priložnosti. Prvo je ubranil Matko Obradović, v isti akciji pa je nato rezervist Sergej Svinarenko izenačil na 1:1 in skupni izid znižal na 2:3.

Igor Napast
Igor Napast

Prejeti gol je prebudil Muro in v 81. minuti je Mirlind Daku dokazal, zakaj ga Čontala opisuje kot najboljšega napadalca v prvi ligi. Kosovski napadalec je povišal na 2:1 za še vsaj dve evropski tekmi murašev.

Še preden se bodo državni prvaki iz sezone 2020/2021 pomerili z Irci pa jih v nedeljo čaka obračun z Olimpijo v praznih Stožicah.

Igor Napast
Igor Napast
Igor Napast

Odzive iz tabora Mure objavimo kmalu na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta