(FOTO) Nič več neporažena Slovenija: Finska poskrbela za prvi poraz Kekove čete v kvalifikacijah za Euro

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
16.06.2023 20:00

Slovenska nogometna reprezentanca junijsko misijo v kvalifikacijah za turnir v Nemčiji začela s porazom z 0:2 v Helsinkih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Benjamin Šeško se tokrat ni vpisal med strelce.
Epa

Nič ni bilo z novimi točkami za slovensko nogometno reprezentanco. V tretjem krogu je doživela prvi poraz v kvalifikacijah za Euro 2024, v Helsinkih je bila z 2:0 boljša Finska.

Da bo Slovenija nastopila brez poškodovanih kapetana Jana Oblaka in izkušenega vezista Jasmina Kurtića, je bilo jasno že pred potjo na sever, pred tekmo pa je iz postave zaradi viroze odpadel še Jon Gorenc Stanković. Selektor Matjaž Kek je kapetanski trak tokrat namenil Jaki Bijolu, med vratnici pa postavil Vida Belca, reprezentančno najizkušenejšega vratarja med trojico tokrat vpoklicanih.

Pa se 33-letni član Apoela iz Nikozije, ki je dočakal šele prvi nastop v kvalifikacijah za veliak tekmovanja - dosedanjih 18 reprezentančnih nastopov je zbral na prijateljskih tekmah in v ligi narodov, ob prvem posredovanju ni ravno izkazal. Finska je v 13. minuti zagrabila vodstvo. Teemu Pukki je s podajo z desnega boka zaposlil partnerja v napadu, Joela Pohjanpala, član italijanske Venezie se je ob branilcu Davidu Brekalu prebil do strela, sprožil s prve, Belcu pa se je žoga med nogami izmuznila za golovo črto.

Reuters

Slovenija je v prvem polčasu iskala izenačenje, Sandi Lovrić je bil s strelom z roba kazenskega prostora po podaji Žana Karničnika premalo natančen, Benjamin Šeško je zadel vratnico, še dva njegova poskusa pa je ustavil finski blok. V drugem polčasu je zadišalo po izenačenju, ko je sprožil Petar Stojanović, a je strel nekdanjega člana Maribora, k ije tudi tokrat igral kot krilni napadalec, vratar in kapetan gostiteljev Lukas Hradecky.

Petar Stojanović bo na obeh koncih igrišča znova imel obilo dela s Finci.
EPA
Epa

Finska svoje prlložnosti ni zapravila. Pukki, s 37 goli najboljši strelec enkratne udeleženke evropskega prvenstva v zgodovini, se je še enkrat znašel v vlogi podajalca, Oliver Antman pa je ob premalo agresivnemu Juretu Balkovcu našel dovolj prostora za diagonalen strel, s katerim je matiral Belca. Na petem reprezentančnem nastopu se je 21-letni krilni napadalec podpisal že pod četrti gol.

Epa

Slovenija, ki jo v ponedeljek čaka še tekma proti Danski v Ljubljani, tako ostaja pri šestih točkah, kolikor jih ima po tretjem krogu tudi Finska. Ob 20.45 bosta v kvalifikacijski skupini H na sporedu še tekmi San Marino - Kazahstan in Danska - Severna Irska.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta