(FOTO) Niz porazov Maribora prekinjen, evropska jesen vijoličastih dosegljiva

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.08.2022 22:14

Maribor se je na prvi tekmi play-offa konferenčne lige s Clujem razžel brez golov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Četrto evropsko tekmo v Ljudskem vrtu v tej sezoni so nocoj igrali vijoličasti, obračun s Clujem je bil sedmi mednarodni v tej sezoni in skupno dvanajsti v 43 dneh. Prvič je Maribor na tekmi vodil Damir Krznar. V ponedeljek je Radovan Karanović postal nekdanji trener vijoličastih, naslednji dan ga je nasledil hrvaški strateg. Naloga Krznarja je, da po šestih porazih vijoličaste vrne na pot izpred tednov, ko so pod vodstvom Karanovića osvojili 16. naslov državnih prvakov. Čeprav je Maribor v tej sezoni na šestih evropskih tekmah zmagal le enkrat in doživel kar tri poraze, imajo Mariborčani še vedno možnost, da se uvrstijo v skupinski del konferenčne lige. Kljub rekordnemu negativnemu nizu je vera v uspeh pod Kalvarijo še vedno prisotna. Pot do jeseni v Evropi po remiju z 0:0 na prvi tekmi play-offa konfrenčne lige med slovenskim in romunskim prvakom ostaja še vedno odprta.

(REPORTAŽA) Med (romunskimi) navijači: Vztrajajo do konca, a ne vsi

Dolgemu seznamu nogometašev, na katere Krznar ni mogel računati, sta se za prvo tekmo z romunskimi prvaki pridružila kaznovana Jan Repas in Nemanja Mitrović. Ob Svenu Šoštariču Kariću je na mestu osrednjega branilca znova zaigral Luka Uskoković, dvojec pa je s stabilno igro zadovoljil javnost. Debitantski evropski nastop je od prve minute dočakal 17-letni Tine Čuk, o katerem je Krznar govoril že na tiskovni konferenci pred obračunom.

Igor Napast
Igor Napast

Vijoličasti so prvi polčas znova odigrali solidno. Jalove napade gostov so znali ustaviti, zadnja vrsta je delovala čvrsto, čeprav so si v prve pol ure več priložnosti priigrali gosti. V 32. minuti je okoli 4000 gledalcev v Ljudskem vrtu ob obetavni akciji Maribora z aplavzom nagradilo Marka Božića. S strelom na gol sta do konca prvega dela nevarno poskusila še Andraž Žinić v 39. minuti in Ivan Brnić v 45. minuti.

Igor Napast
Igor Napast
   
Igor Napast

Za razliko od preteklih tekem vijoličastih, ko so ti v drugem polčasu pokazali občutno slabšo igro, so tokrat uspeli parirati tekmecem, ki pa v napadalnem delu niso bili razpoloženi. V zadnjih petnajstih minutah so Mariborčani ustvarili akcije iz katerih bi lahko povedli. V 78. minuti je v kazenskem prostoru streljal Rok Kronaveter, najizkušenejši nogometaš Maribora je zamenjal najmlajšega Čuka, toda gostje so blokirali strel. V 83. minuti pa je po podaji Kronavetra odlično z roba kazenskega prostora streljal Božić, toda vratar Scuffet je odlično posredoval in preprečil gol Maribora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta