V Ljudskem vrtu remi s Clujem, vijoličasti še upajo na evropsko jesen

M. D.
18.08.2022 20:01

Dvoboj Maribora z romunskim Clujem v prvi tekmi play-offa konferenčne lige se je končal brez zadetkov. Na klopi vijoličastih je debitiral Hrvat Damir Krznar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Četrto evropsko tekmo v Ljudskem vrtu v tej sezoni nocoj igrajo vijoličasti, današnji obračun s Clujem bo sedmi mednarodni v tej sezoni in skupno dvanajsti v 43 dneh, prvič pa bo Maribor na tekmi vodil Damir Krznar.

Damir Krznar je kot trener Dinama debitiral z zmago s 3:0 proti Tottenhamu Joseja Mourinha.
Igor Napast

V ponedeljek je Radovan Karanović postal nekdanji trener vijoličastih, naslednji dan ga je nasledil hrvaški strateg, ki bo skušal po šestih porazih vijoličaste vrniti na pot izpred tednov, ko so pod vodstvom Karanovića osvojili 16. naslov državnih prvakov. Čeprav je Maribor v tej sezoni na šestih evropskih tekmah zmagal le enkrat in doživel kar tri poraze, imajo Mariborčani še vedno možnost, da se uvrstijo v skupinski del konferenčne lige. Kljub rekordnemu negativnemunizu je vera v uspeh pod Kalvarijo še vedno prisotna. Dolgemu seznamu nogometašev, na katere Krznar ne more računati, sta se za prvo tekmo z romunskimi prvaki pridružila kaznovana Jan Repas in Nemanja Mitrović.

Pred Ljudskim vrtom ni bilo gneče. 
Igor Napast
Igor Napast

(REPORTAŽA) Med (romunskimi) navijači: Vztrajajo do konca, a ne vsi

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta