(FOTO) NK Maribor pred prvo uradno tekmo v sezoni: Imamo kvaliteto, novinci so prinesli dodano vrednost

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
05.07.2022 13:40

Nogometaši Maribora opravili zadnji trening pred uvodno preizkušnjo v kvalifikacijah za ligo prvakov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trener Radovan Karanović pripravlja ekipo na tekmovalno uverturo v novo sezono.
Igor Napast

Odštevanje do prve uradne tekme v novi sezoni gre h koncu. Nogometaše Maribora jutri ob 20.15 v Ljudskem vrtu čaka prva tekma prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Na drugi strani igrišča bo aktualni beloruski prvak, Šahtjor iz Soligorska.

V taboru vijoličastih zagotavljajo, da so na prvo preizkušnjo v novem nogometnem letu dobro pripravljeni. "Maksimalno smo izkoristili ta mesec priprav. Nismo jih sicer začeli kompletni, reprezentanti so prišli po dveh tednih, tudi kar nekaj novih fantov imamo, smo pa izkoristili ta mesec, da ekipo čim bolje uigramo in se pripravimo na to tekmo. Zagotovo v tem trenutku ne moremo govoriti o optimalni formi, a vemo, kaj nas čaka in naredili bomo vse, da tekmo obrnemo v našo korist," je po zadnjem treningu v Ljudskem vrtu povedal trener Radovan Karanović.

Maribor: Ljudski vrt - Trening NK Maribor -
Igor Napast
Igor Napast

Ekipa, ki je v Ljudski vrt pripeljala 16. zvezdico za naslov slovenskih prvakov, je doživela nekaj sprememb. Poleti so se moštvu priključili vratar Marko Zalokar, branilec Sven Šoštarič Karić, vezist Marko Božić, krilni napadalec Ivan Brnić in napadalec Roko Baturina. Kako so jih sprejeli staroselci? "Vzdušje v slačilnici je super, takšno, kot je bilo v zaključku prejšnje sezone. Novinci so se dobro vključili, karakterno so taki, kot morajo biti. Vsakega sprejmemo z odprtimi rokami, vsakemu pomagamo, da se čim prej privadi na novo okolje. V tem kratkem času nam je to že dobro uspelo, novinci so na pripravljalnih tekmah dokazali, da imajo kvaliteto in so dodana vrednost. Želim si, da bomo vsi skupaj čim prej v optimalni formi," je povedal Martin Milec, po slovesu Marcosa Tavaresa od kariere aktivnega nogmetaša polnopravni kapetan vijoličastih.

Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta