Knapi na kemični pogon in državne stroške ... Kdo so nasprotniki Maribora v kvalifikacijah za ligo prvakov?

Borut Planinšič Borut Planinšič
15.06.2022 06:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ko je predlani svet obstal in nogometa ni bilo skoraj nikjer, je Šahtjor iz Soligorska takole slavil proti Dinamu iz Bresta.
Ko je predlani svet obstal in nogometa ni bilo skoraj nikjer, je Šahtjor iz Soligorska takole slavil proti Dinamu iz Bresta.
EPA
Po čem je za povprečnega nogometnega navdušenca pri nas poznana Belorusija? V koronakrizi je bila njena liga ena redkih, ki se je požvižgala na lockdown, takrat je Slovenec smel v sila omejeni ponudbi športa po televiziji spremljati čare beloruske premier lige. Dvomljiva kakovost v živo iz Minska, Borisova, Soligorska ... Beloruski nogomet je bil znan še po Bateju, ki se je spreminjal v giganta z vzhoda in petkrat igral v ligi prvakov. A ti časi so mimo. Napočil je čas "knapov" iz Soligorska. Šahtjor, v prevodu Rudar, je državni prvak iz mesta, ki mu vlada kemična industrija. Gigant iz Soligorska, Belaruskali, je eno največjih podjetij v državni lasti, eden največjih proizvajalcev mineralnih gnojil na svetu. Toda evropske zmage Šahtjorja so vseeno redke ...
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta