(FOTO) Tudi proti Izraelu se Sloveniji ni izšlo, a vozovnica za mundial je že v žepu

Gregor Terzić, Dnevnik
27.02.2023 21:01

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića s porazom sklenila kvalifikacije za svetovno prvenstvo, v Kopru je bil boljši Izrael

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Kopru so se Izraelci Slovencem oddolžili za novembrski poraz v Tel Avivu.
FPA

Čeprav so si želeli drugačnega razpleta, je pomlajena slovenska košarkarska reprezentanca klonila tudi na drugi tekmi zadnjega cikla kvalifikacij za svetovno prvenstvo, tokrat proti Izraelu v Kopru. A zaporedna neuspeha ne moreta pokvariti pozitivnega vtisa, saj si je že lani novembra zagotovila pot na košarkarski mundial. To pa je tudi vse, kar šteje.

Po neumnem petkovem porazu v Estoniji, ko je Slovenija nasprotniku podarila zmago z lastnimi neumnostmi, so želeli kapetan Aleksej Nikolić in soigralci popraviti vtis. Vsaj tako je delovalo v prvih minutah, saj je začetna peterka agresivno pristopila k tekmi in hitro naredila nekoliko višjo razliko. Sekulić je že v prvi četrtini priložnost ponudil tudi Petru Vujačiću, ki v Talinu edini ni igral, tokrat pa ni mogel računati na Bineta Prepeliča, ki se je zastrupil s hrano. Zdelo se je, da imajo gostitelji vse pod nadzorom, ko se je Izraelu naenkrat odprlo v napadu. Z delnim izidom 13:0 so obrnili potek dogajanja, pri tem pa imeli nekaj pomoči kar v slovenskem selektorju, ki je menjal igralce na parketu kot po tekočem traku, posledično pa nihče od njih ni uspel priti v pravi ritem. Gregor Glas, najboljši posameznik s tekme v Talinu, je s klopi znova vnesel prepotrebno iskrico, ki pa ni trajala dolgo. Slovenija je imela vnovič težave s skokom, saj ni bila dovolj fizično trdna pod obročema, nekajkrat pa je do izraza prišla tudi neizkušenost predvsem pri mladih posameznikih.

Gregor Glas je bil najbolj razpoložen član slovenske reprezentance.
FPA

Okoli 1500 gledalcev je v dvorani Bonifika ustvarilo prijetno vzdušje. Karte za tekmo so bile sicer precej drage, saj je cena v predprodaji znašala 20 evrov, na dan tekme pa 25, a so si kupci pridobili predkupno pravico za poletni spektakel proti Grčiji, ko bo v Stožicah veliki dvoboj med Luko Dončićem in Giannisom Antetokounmpom. Slovenski voz je v tretji četrtini znova potegnil Gregor Glas, saj je v tretjih desetih minutah dosegel kar 14 točk, vmes tudi enajst zaporednih. S soigralci so bili precej bolj nadležni predvsem v obrambi, lažje pa je posledično stekel tudi napad. Ko so nekoliko popustili, je nasprotnik to nemudoma izkoristil in z delnim izidom 10:0 prešel v vodstvo. Izraelci so bili v ključnih minutah razpoloženi pri metu za tri točke, še posebej Bar Timor, ki je na koncu gostom prinesel zmago.

FPA

"Glavna stvar je, da smo bili že pred tekmama z Estonijo in Izraelom uvrščeni na svetovno prvenstvo. Kvalifikacije smo želeli zaključiti z zmagama, a se ni izšlo. Pred tekmo z Izraelom smo imeli težave, saj se je nekaj igralcev v Estoniji zastrupilo s hrano, posledično pa nismo opravili v Kopru niti enega treninga. Ne glede na to so se borili in dali od sebe vse. Mladi so dobili pomembne izkušnje, a ostali brez zmage," je povedal selektor Aleksander Sekulić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta