(FOTO) V Ljudskem vrtu dva rdeča kartona za Maribor, mrk reflektorjev in zmaga vijoličastih nad Aluminijem

Miha Dajčman Miha Dajčman
30.07.2023 19:32

Vijoličasti so v drugem krogu prve lige z igralcem manj z 1:0 premagali Aluminij. Arnel Jakupović na peti tekmi v sezoni dosegel šesti gol.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arnel Jakupović je na začetku nove sezone v odlični strelski formi. 
Andrej Petelinšek

Med evropskima obračunoma z Differdangom so Mariborčani v drugem krogu prve lige v Ljudskem vrtu gostili Aluminij, ki je na prvi tekmi med povratkom med elito remiziral s Celjem. Vijoličasti med tednom v Luksemburgu niso navdušili, za izenačenje je Arnel Jakupović zadel s prostega strela v 96. minuti. V Ljudski vrt so vijoličasti iz žepne evropske države prenesli zdravstvene težave. Viroze in bolezni, ki so jih pestile že na gostovanju v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo, so se razširile po ekipi. Izven kadra so tako proti šumarjem zaradi povišane temperature ostali Ivan Brnić, Menno Bergsen in Andraž Žinić. Trener Maribora Damir Krznar zaradi poškodb še vedno ne more računati na poškodovane Hilala Soudanija, Blaža Vrhovca, Marka Kolarja in Ignacia Guerrica. Z zdravstvenega vidika pa lahko strokovni štab Mariborčanov veseli okrevanje Josipa Iličića, Marka Božića in Luke Uskokovića. Vijoličasti so proti Aluminiju edini gol na tekmi dosegli z igralcem manj, igra Maribora na začetku sezone še vedno ni prepričljiva, kljub temu pa so na dveh prvenstvenih tekmah dosegli pet golov in mrežo ohranili nedotaknjeno.

Viole so zaradi kazni NZS po izredih na finalu pokala tekmo spremljale z vzhodne tribune.
Andrej Petelinšek

Mariborčani so tekmo pričakovano začeli podjetneje, pri Aluminiju pa so se odločil za strnjeno branjenje svojega gola. Prvič so gostitelji gol Kidričanov resneje ogrozili v 13. minuti, ko je sodnik Rade Obrenović na približno 14 metrov od gola dosodil indirektni prosti udarec. Po kratki podaji Jana Repasa je streljal Jakupović, njegov strel pa so gostje izbili v kot. V 19. minuti je Skuka po predložku z desne strani zadel zunanji del mreže.

Aluminij je prvič na gol Ažbeta Juga streljal v 26. minuti, protinapad je neuspešno zaključil Gal Gorenak, nekdanji član Maribora. Še nekaj strelov vijoličastih je uspešno ubranil vratar šumarjev Tibor Banić, najbližje vodstvu so bili Mariborčani v prvem polčasu v 40. minuti, ko je Hrvat z lepim posredovanjem izbil strel Skuke. Prvi polčas se je končal ob nalivu in z začetnim izidom.

Andrej Petelinšek

Na začetku drugega polčasa so med bliskanjem strel na nebu nad Mariborom v Ljudskem vrtu ugasnili reflektorji, tekma se je brez prekinitve nadaljeval. Mariborska publika je nov mrk doživela v 56. minuti, ko so reflektorji znova goreli. Drugi rumeni karton je po padcu v kazenskem prostoru Aluminija prejel vezist vijoličastih Marcel Lorber, prvo kazen je 19-letnik prejel že v četrti minuti zaradi prekrška na sredini igrišča. Izključitev Lorberja je bila presenetljive, protesti mariborske klopi niso zalegli, Obrenović pa se je odločil, da z izključitvijo kaznuje tudi Aleša Mertlja, pomočnika trenerja Krznarja.

Martin Milec je imel v noči na nedeljo vročino, a je kljub temu nastopil in podal za gol.
Andrej Petelinšek

Mariborčane sta dva rdeča kartona podžgala. Nadaljevali so z obleganjem gola Kidričanov. V 65. minuti je sledilo veselje več kot 3000 gledalcev v Ljudskem vrtu, kjer je bila južna tribuna zaradi kazni NZS po izgredih na finalu pokala zaprta, zaradi tega so viole tekmo spremljale z vzhodne tribune. Po podaji Martina Milca z desne strani je Jakupović ob oddaljeni vratnici spretno zadel za 1:0. Avstrijec je dosegel že šesti gol na petih uradnih tekmah na začetku te sezone.

Po zaostanku je Aluminij začel igrati bolj odprto, nekajkrat je moral posredovati tudi vratar Maribora Ažbe Jug. Mariborčani so bili kljub igralcu manj še naprej nevarni za gol gostov, a prednosti niso povišali.

Sven Šoštarič Karić na začetku sezone ni bil prva izbira trenerja v zadnji vrsti vijoličastih, po številnih boleznih v ekipi pa je dvakrat zapored odigral celotno tekmo.
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinšek

Odzive iz obeh taborov boste lahko prebrali v ponedeljkovem Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta