(FOTO) Vijoličasti proti zadnji Rogaški zapravili dva gola prednosti

Miha Dajčman Miha Dajčman
20.08.2023 19:31

Maribor se je v 5. krogu prve lige na gostovanju v Krškem z Rogaško razšel z 2:2 in prvič v sezoni izgubil prvenstvene točke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Božić je dosegel dva gola, a je bilo to premalo za slavje vijoličastih v Krškem.
Robert Balen

Prvoligaški nogomet se je vrnil v Krško. Ne zaradi tamkajšnjega nogometnega kluba, ki je v prejšnji sezoni izpadel iz druge lige, ampak zaradi Rogaške, ki bo na Stadionu Matija Gubec igrala domače tekme, dokler ne bo za organizacijo tekem prve lige pripravljen stadion v Rogaški Slatini. V Krškem so Slatinčani v petem prvenstvenem krogu igrali sploh prvo "domačo" tekmo v tej sezoni, tretji krog, ko bi morali gostiti Domžale, je bil zaradi poplav po državi prestavljen. Minuli vikend bi novinci med elito po načrtih iz obdobja pred začetkom sezone že morali tekme gostiti v Severnem Posotelju, a se je dokončanje obnove stadiona v Rogaški Slatini zamaknilo. Vijoličasti so se po četrtkovem izpadu iz Evrope proti Fenerbahčeju v Krško vrnili po skoraj štirih letih in pol. 

Robert Balen
Robert Balen

Trener Maribora Damir Krznar se je v primerjavi s povratnim obračunom s Turki odločil za štiri spremembe v prvi postavi. Z Mariborčani ni več Ivana Brnića, ki je v petek postal član Olympiacosa, makedonski krilni igralec Behar Feta, ki od petka trenira z vijoličastimi, pa še ni uradni član 16-kratnih državnih prvakov. Slatinčani, ki v tej sezoni na prvih treh tekmah niso dosegli gola, so se na začetku tekme pogumno zoperstavili vodilni ekipi lige in si priigrali nekaj priložnosti. Že v 3. minuti je moral po poskusu Vice Miljanića posredovati Ažbe Jug. Sledile so priložnosti vijoličastih, tri v treh minutah je zapravili Marin Laušić, nato še Arnel Jakupović in Marko Božić. Prav Božić je v 43. minuti poskrbel za vodstvo. V kazenski prostor mu je lepo podal Josip Iličić, Avstrijec pa je pred vratarjem Vice Baždarićem, ki se je pred tem izkazal z nekaj obrambami, pa je spretno preusmeril žogo v gol.

Oskar Drobne je uspel z menjavami. 
Robert Balen
Tudi Maribor, ki je imel na igrišču v Rogaški Slatini velike težave, čaka na odločitev o Rogaški.
Robert Balen
Čeprav so vodili že z 2:0, so vijoličasti na prvi tekmi proti novinki v ligi iztržili le točko.
Robert Balen

Drugi polčas so vijoličasti začeli s hitrim golom. Marcel Lorber, otrok Rogaške, je med polčasom zamenjal Aleksa Pihlerja in v 47. minuti v prostor podal Božiću, ta pa je dosegel tretji gol v sezoni. Zdelo se je, da imajo Mariborčani udobno vodstvo, Slatinčani pa so začeli z lovljenjem zaostanka. V 51. minuti so bili blizu gola. Po poskusih črno-belih je Lorber na golovi črti preprečil slavje črno-belih. Minuti kasneje je čez prečko z glavo streljal Miljanić. Mariborčani so imeli vse več prostora, a ga niso izkoristili, na mestu je bil Baždarić. V 75. minuti pa je prvi gol Rogaške v prvi ligi dosegel rezervist Andrej Pavlović. Martin Milec je izgubil žogo, še en rezervist Alen Korošec je podal pred gol, kjer je bil natančen 27-letnik iz BiH. V 83. minuti pa je Pavlović z glavo po podaji še enega rezervista Žana Flisa izenačil na 2:2. Do konca tekme se izid ni spremenil. Izkazalo se je, da so menjave v drugem polčasu več prinesle skromni Rogaški, ki je tako osvojila prvo točko v tej sezoni.

Odzive iz obeh taborov preberite v Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta