(FOTO) Vipotnik in Repas za uspešen štart Maribora v zimsko trilogijo v Ljudskem vrtu

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
29.11.2022 19:55

Vijoličasti v 18. krogu prve lige na domačem igrišču s 3:0 ugnali Bravo. Maribor temelje in še kak zidak zraven za visoko zmago postavil v prvem polčasu, Bravu razveljavili dva gola.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Vipotnik se je že v prvem polčasu podpisal pod dva gola.
Andrej Petelinšek

Uspešno so nogometaši Maribora opravili s prvim delom zimske trilogije v Ljudskem vrtu. Temelj in še kak zidak zraven za visoko zmago proti Bravu so postavili že v prvem polčasu, prvo polovico sezone zaključili s slavjem 3:0. S tretjo zaporedno zmago so Štajerci (27 točk) ostali na petem mestu na lestvici, se četrtemu Kopru (28), ki bo jutri gostil Muro (29), vsaj za en dan približali na točko zaostanka, vodilni Olimpiji (43), ki jo v četrtek v Stožicah čaka derbi kroga proti drugouvrščenemu Celju (30), pa na 16.

Andrej Petelinsek

Pet minut igre je bilo dovolj za vodstvo vijoličastih. Ivan Brnić je z diagonalno podajo našel Marka Božića, avstrijski Hrvat je žogo z desne strani poslal do Vipotnika, mladi napadalec pa jo je z bližine zanesljivo pospravil v gol. Hitro je postalo jasno, kdo je najbolj nevaren mož v napadu 16-kratnih slovenskih prvakov. Ko je poskusil z glavo, je bil le za nekaj centimetrov premalo natančen, še en strel mu je blokiral Mitja Križan. Morda je tudi zaradi dveh zapravljenih priložnosti v 15. minuti spretno prepustil žogo Brniću. Obramba Brava je poskus Dalmatinca še odbila, je pa bila nemočna, ko se je do žoge dokopal Jan Repas. Vezist je s strelom z bližine zadel za 2:0.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek

Ni dosti manjkalo, da bi se Bravo vrnil. Po akciji, ki sta jo izpeljala z Davidom Flakusom Bosiljem, je Tamar Svetlin zadel vratnico, Almin Kurtović pa je žogo, ki mu jo je odlično k nogi serviral Martin Kramarič, z močnim strelom že spravil za hrbet vratarja Aljaža Juga, a bil v prepovednem položaju. Maribor je našel najboljši način, da ustavi nalet Šiškarjev. Aljaž Antolin je z globinsko podajo v ogenj poslal Vipotnika, Konjičan je bil dovolj hiter, da je pobegnil čuvaju, preigral vratarja in vijoličaste odpeljal v prednost s 3:0. Da centimetri niso na strani Brava, se je potrdilo tudi pri projektilu Flakusa Bosilja. Nekdanji član Aluminija, ki ga je v Ljubljano posodil Hellas iz Verone, je z razdalje stresel prečko.

Andrej Petelinsek

V drugem polčasu je bilo priložnosti manj. Če odštejemo navijaški pirotehnični šov z ognjemetom z južne ploščadi in nekaj potez Josipa Iličića, ki ga je trener Maribora Damir Krznar v igro poslal v 80. minuti, dogodkov, ki bi dvignili prezeble gledalce pod Kalvarijo, ni bilo. Do sodnikovega dodatka. Če je rezervist Luka Štor pred Jugom zgrešil žogo, se je pa do nje dokopal Kramarič in jo pospravil v mrežo. A Ljubljančani so še drugič na tekmi ostali brez častnega gola. Po VAR-intervenciji je bil zadetek nekdanjega člana štajerske zasedbe razveljavljen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta