(FOTO) Zapravljena priložnost Ljubljančanov v odbojkarski ligi prvakov

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
30.11.2022 21:25

ACH Volley je v tekmi 3. kroga skupine E v Tivoliju doživeli poraz

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Turški odbojkarji so večkrat našli luknjo v ljubljanskem bloku.
Robert Balen

Odbojkarji ACH Volleyja so nocoj igrali tekmo tretjega kroga skupine E lige prvakov. Eno pomembnejših v boju za drugo mesto v skupini, ki zagotavlja napredovanje. Slovenski prvaki so se udarili s turškim klubom Ziraat Bank Ankara, z neposrednim tekmecem za drugo mesto. Po dveh urah in pol igre so dvorano v Tivoliju zadovoljnih obrazov zapuščali gostje, saj so osvojili dve točki, gostitelji pa eno, kar je veliko manj, kot so napovedovali pred začetkom tekme. Rezultat je bil 2:3 (17:25, 25:20, 25:23, 23:25, 12:15). V drugi tekmi tretjega kroga skupine E je Perugia v gosteh s 3:0 (25:17, 25:23, 25:21) premagala nemški Düren, s čimer je italijanski klub potrdil vlogo prvega favorita skupine, medtem ko je boj za drugo mesto v nadaljevanju tekmovanja povsem odprt.

Robert Balen
Robert Balen

Tekma v Tivoliju je pokazala, da gre za po kakovosti izenačeni ekipi. Gostje so prevladovali v uvodnem nizu, nato so pobudo na igrišču prevzeli gostitelji, ki so dobili drugi in nato še tretji niz. V četrtem so ljubljanski odbojkarji zaigrali slabše, turški klub si je priigral nekaj točk prednosti, toda v končnici se mu je ljubljanski približal na točko, zasuk pa mu ni uspel. O zmagovalcu je odločal peti niz, ki ga je ljubljanska ekipa začela spodbudno. Povedla je 3:1, z delnim rezultatom 3:0 je gostom uspel preobrat, nato pa so povedli 7:5 in 10:6. Ko je kazalo, da imajo Turki odprto pot do zmage, so slovenski prvaki zaigrali bolj zbrano in odločno in se tekmecu približali na točko (10:11). Toda turška ekipa je v prelomnih trenutkih pokazala svojo moč in pri vodstvu 14:12 osvojila odločilni točko za zmago.

Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta