Grofi na evropski poti: Čakanje je nevarno

mark
17.08.2023 06:00

Nogometaše Celja nocoj ob 20. uri v madžarskem Györu čaka povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti Nemanu Grodno

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Charles Ikwuemesi je najbrž že odigral zadnjo tekmo v rumeno-modrem.
Luka Vovk/Media24

Prvi korak proti četrtemu krogu so naredili, niso pa si ga še zagotovili. Nogometaše Celja nocoj čaka povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti Nemanu Grodno. Slovenski podprvaki so prvi obračun v Stožicah z golom Charlesa Ikwuemesija dobili z 1:0, beloruski klub pa jih bo danes ob 20. uri gostil v madžarskem Györu.

Grofi, ki so v popotnico za evropsko gostovanje pospravili zmago z 2:0 proti Rogaški v četrtem krogu prve lige – Neman ta konec tedna v beloruskem prvenstvu ni igral, tekma proti Šahtjorju iz Soligorska je bila preložena -, se bodo najbrž morali znajti brez edinega strelca s prve tekme. Po poročanju italijanskih medijev naj bi Ikwuemesi prestopil v Salernitano.

Na zmago iz Ljubljane se Celjani ne zanašajo. "Imamo majhno prednost, a na tekmo gremo po zmago. Ne bomo razmišljali, da vodimo z 1:0, igrali bomo, kot da je 0:0. Čakanje je nevarno. Nasprotnika bomo skušali prisiliti, da se brani, mi želimo biti protagonisti tekme in doseči gol več od Nemana," je jasen trener Albert Riera.

Na podporo s tribun stadiona Gyirmoti, ki sicer sprejme 4500 gledalcev, ne eno ne drugo moštvo ne bo moglo računati. Celje je sicer želelo z organiziranim prevozom omogočiti svojim navijačem ogled tekme na Madžarskem, a kot so sporočili iz knežjega mesta, se je madžarski klub odločil, da stadion zapre za navijače. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta