Kikboks v dvorani Tabor: Pečnik bi se rad maščeval Zeloniju

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
01.12.2022 21:00

Gledalci bodo lahko jutri po 18. uri spremljali osem borb, osrednja bo ob koncu prireditve, ko se bosta za naslov profesionalnega svetovnega prvaka v kikboksu K-1 udarila Žiga Pečnik in Alessi Zeloni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po tehtanju sta bila Žiga Pečnik, desno, in Alessio Zeloni dobro razpoložena.
SaŠo Bizjak

Časi, ko so dvoboji Tomaža Barade za naslov svetovnega prvaka v kikboksu ali tekvondoju in Dejana Zavca v boksu v dvorano Tabor privabili po nekaj tisoč gledalcev, še niso pozabljeni. Nova priložnost, da napolnijo mariborski hram športa, se privržencem borilnih veščin spet obeta danes, ko bo v dvorani Tabor spektakel z nazivom Večer za zmage. Vstop v dvorano je brezplačen.

Prireditev bo potekala v znamenju pestrega športnega dogajanja in dobrodelnosti. Gledalci bodo lahko spremljali osem borb v kikboksu, osrednja bo ob koncu prireditve, v njej pa se bosta za naslov svetovnega profesionalnega prvaka v kikboksu K-1 Wako pro udarila 27-letni Slovenec Žiga Pečnik in 23-letni Italijan Alessi Zeloni.

Žiga Pečnik in Alessio Zeloni
SaŠo Bizjak

Prireditev se bo začela ob 17. uri, ko bodo obiskovalci z nakupom dobrodelnih spominskih kartic lahko podprli dogodek. Izkupiček bo namenjen fundaciji Miroslava Cerarja, ki deluje v sklopu Olimpijskega komiteja Slovenije. Z njim bo podprla športno pot mladih športnikov iz socialno ogroženih družin.

Obisk na prireditvi so potrdili številni vrhunski slovenski športniki, denimo olimpijska zmagovalka v športnem plezanju Janja Garnbret, nekdanji profesionalni boksarski svetovni prvak Dejan Zavec, proslavljeni olimpijec v gimnastiki Miroslav Cerar, vzhajajoča zvezda v metu diska Kristjan Čeh, nekdanji sijajni nogometaš Maribora Marcos Tavares, zlati olimpijec, kanuist Benjamin Savšek in nekdanji večkratni svetovni prvak v tekvondoju in kikboksu Tomaž Barada, ki je tudi pobudnik in organizator dogodka.

Nadarjenost potrjeval na tekmovanjih

Včerajšnje tehtanje borcev in bork v Europarku, ki se bodo spoprijeli na prireditvi, se je začelo z nastopom dveh vadečih skupin v kikboksu iz ŠC Barada, otroke je vodila trenerka Bianca Barada Tapilatu. Med tehtanjem je bilo največ zanimanja za kilograme Pečnika in Zelonija. Njuna teža je bila nižja od predpisane - 71,8 kg, tako da sta hitro lahko znova razmišljala samo o dvoboju za izpraznjeni pas svetovnega prvaka, saj se je dosedanji prvak njegovi obrambi odpovedal. Dvoboj bo trajal pet rund po tri minute.

Rušan Žiga Pečnik se ponaša s prvo slovensko kolajno, osvojeno na članskih svetovnih prvenstvih v najzahtevnejši kikboksarski disciplini K-1. Leta 2017 je v Budimpešti postal svetovni podprvak. Nadarjenost je potrdil aprila lani, ko je na profesionalnem dogodku v Bolgariji z zmago proti domačemu favoritu Nikolaju Jorgovu ubranil naslov profesionalnega evropskega kikboksarskega prvaka združenja Wako v disciplini K-1.

Maribor - Večer za zmage Žiga Pečnik in Alessio Zeloni
SaŠo Bizjak

Verjame v zmago

S kikboksom in boksom se je Pečnik začel ukvarjati pred dvanajstimi leti v ruškem KBV Sande Team, kjer ga je treniral Andrej Sande. "Pred približno pol leta sem prestopil v klub Barada šport Maribor, kjer treniram pod vodstvom Tomaža Barade in Aleša Zemljiča," je razjasnil Pečnik, nato pa se ozrl na spopad v dvorani Tabor. "V K-1 sem doslej imel devet dvobojev, šest sem jih dobil, tri izgubil. Tokratni bo deseti in nanj se že dlje časa zavzeto pripravljam. Z Zelonijem sem se letos pomeril na svetovnih igrah v Birminghamu in doživel poraz. Sedaj se mi ponuja priložnost za maščevanje. Je zelo čvrst in trdoživ borec, v Birminghamu sem spoznal tudi njegov slog boja. Menim, da je moja prednost predvsem v dobri telesni pripravljenosti. Tudi v ročni tehniki sem boljši od njega. V borbi z nogami sva si zelo blizu, veliko vlogo pa bo odigrala tudi taktika. Upam, da bom uveljavil svoje prednosti. Dvoboja se bom lotil z velikim optimizmom - verjamem v zmago," je sklenil Žiga Pečnik.

SaŠo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta