Kljub utrujenosti in načetemu zdravju mariborske odbojkarje mika tretje mesto v DP

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
02.02.2023 19:43

Odbojkarji Panvite Pomgrada in Merkurja Maribor imajo pred medsebojnim dvobojem na lestvici državnega pvenstva enako število točk

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Korošec Miha Fink je za Merkur prvič zaigral prav proti Panviti Pomgradu in dosegel pet točk.
Igor Napast

Odbojkarji Merkurja Maribor so na zadnji tekmi turnirja srednjeevropske lige Mevza v slovaški Myjavi zapravili priložnost, da prvi del tekmovanja končajo kot tretji in se v polfinalu izognejo prvouvrščenemu ACH Volleyju. Potem ko so proti zagrebški Mladosti v nizih vodili z 2:0, so v nadaljevanju tekmecu dopustili, da se je razigral in izenačil rezultat na 2:2. V petem nizu so Mariborčani vodili z 11:9 in 14:13, pike na i pa niso postavili in Mladost je tekmo dobila s 3:2. V mariborski ekipi je Žiga Donik dosegel 24 točk, Connor McConnell 22, Rok Bračko pa 18. Prvi del tekmovanja je na vrhu lestvice končala ekipa ljubljanskega ACH Volleyja, na drugem kamniškega Calcita, na tretjem Zadruge Aich/Dob in na četrtem Merkurja - ekipi imata enako število točk, a je avstrijski klub izgubil niz manj. Polfinalna para sta ACH - Merkur in Calcit - Zadruga.

Mariborski odbojkarji so zdaj že pozabili na tekmo proti Mladosti, saj je pred njimi nov izziv. V soboto jih ob 18. uri v Murski Soboti čaka tekma 17. kroga državnega prvenstva proti Panviti Pomgradu, neposrednemu tekmecu v boju za tretje mesto po prvem delu prvenstva. Tekmeca sta v prvenstvu odigrala dve tekmi, prvo so v Mariboru s 3:0 dobili Prekmurci, drugo v Murski Soboti s 3:1 Štajerci.

"V štirinajstih dneh smo odigrali sedem tekem z dvema potovanjema v tujino po 500 kilometrov v eno smer. Posledice so vidne - nove poškodbe in načeto zdravje. Toda na tekmi v Murski Soboti bomo vse težave odmislili. Imamo kakovost in zmagovito miselnost, če bo dovolj energije, bi se v Maribor lahko vrnili zadovoljni. Tretje mesto je vabljivo in naredili bomo vse, da ga osvojimo," je povedal trener Merkurja Sebastijan Škorc.

"V prvem delu prvenstva smo igrali dobro, sedaj igramo za spoznanje slabše, kar gre pripisati tudi zdravstvenim težavam v ekipi, zaradi česar je v igri veliko nihanj. Merkur se je na prvih prvenstvenih tekmah še lovil, sedaj je to povsem druga ekipa, ki iz tekme v tekmo raste. Če se bodo zdravstvene razmere v naši ekipi izboljšale, lahko pričakujemo izenačen in trd boj za vsako točko, sicer pa so v rahli prednosti mariborski odbojkarji," je dejal trener Panvite Pomgrada Dejan Fujs.

Drugi pari 17. kroga, v soboto, ob 18. uri: ACH - Fužinar Sij/Metal; ob 19.30: Črnuče - Salonit; ob 20. uri: Calcit - Triglav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta