Kronaveter po koncu epizode v Ljudskem vrtu: Sramotno, da se nisem mogel posloviti od navijačev

M.D.
08.06.2023 13:24

Za športni dnevnik EkipaSN je Rok Kronaveter spregovoril o grenkem slovesu od vijoličastih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Kronaveter je za Maribor igral na 141 tekmah, dosegel 33 golov in 25-krat podal za gol. 
Andrej Petelinšek

Mariborčan Rok Kronaveter je vijoličasti dres nosil štiri sezone, ob koncu minule pa mu je pogodba s 16-kratnimi državnimi prvaki potekla. Da kariere pri 36 letih ne bo nadaljeval v Ljudskem vrtu, je izvedel dan po zadnjem prvenstvenem obračunu z Bravom. V intervjuju za športni dnevnik EkipaSN je govoril o obdobju igranja za Maribor, slovesu od vijoličastih, zapravljeni enajstmetrovki Marka Tolića v finalu pokala in nadaljevanju kariere.

"Sprijaznil sem se, da je zgodbe z Mariborom konec. Uživam na dopustu, čakam, kaj se bo zgodilo. Zagotovo bom še igral nogomet. Na kakšni ravni, bomo videli," je Kronaveter dejal za Ekipo. Kje bo nadaljeval kariero, še ne ve, velika možnost je, da bo po vzoru nekaterih drugih slovenskih nogometašev igralsko pot sklenil v nižjih avstrijskih ligah.

Še pred časom je mislil, da bodo vijoličasti z njim podaljšali pogodbo. "Najbolj presenečen sem bil nad tem, na kakšen način oziroma kdaj sem izvedel, da ne bomo podaljšali pogodbe. Ves čas se je govorilo o tem, da bom dobil novo pogodbo. Tudi s trenerjem sem se večkrat pogovarjal, da me še vedno želi v ekipi. Da je to večkrat omenil športnemu direktorju. S Šulerjem se veliko o tem nisva pogovarjala. Sem pa to, da ne bom več del Maribora, izvedel dan po zadnji tekmi. Poklical me je k sebi v pisarno in mi povedal novico. To me je presenetilo. Po štirih letih, ki sem jih preživel tukaj, je sramotno, da se nisem mogel niti posloviti od navijačev, družine, prijateljev. Nihče ni vedel, da je to moja zadnja tekma v dresu Maribora. Od nekoga, ki ima za seboj solidno kariero in ima status v ekipi, se ne posloviš na tak način," je povedal eden najboljših strelcev v zgodovini slovenske prve lige.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta