Liga NBA: "Luka je zanič"? Nasmejani Dončić utišal dvorano

M. D.
16.05.2024 17:29

Košarkarji Dallas Mavericks so zmagali na peti tekmi serije z Oklahomo City Thunder (104:92) in povedli. Luka Dončić dosegel trojni dvojček in odgovoril kritikom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Dončić je z Dallasom na pragu druge uvrstitve v konferenčni finale.
EPA

V Paycom Centru, kjer domujejo Oklahoma City Thunder, je na peti tekmi polfinala zahodne konference odmevalo "Luka je zanič", nekateri navijači OKC-ja so si nadeli celo majice s podobo Luke Dončića z dudo v ustih, da bi zasmehovali Slovenca, ki v končnici lige NBA ne kaže tako dominantnih predstav kot v rednem delu sezone, a je kljub vsemu, tudi številnim težavam s poškodbami in utrujenostjo, gonilni člen Dallasa. S soigralci mu je na peti tekmi uspelo slaviti in utišati domačo dvorano, nasmejan je bil 25-letnik na tekmi, kot že dolgo ni bil. Dallas je bil boljši s 104:92, Dončić pa je dosegel 31 točk, 10 skokov in 11 podaj.

"Ljubim to skandiranje. Ko kričijo 'Luka je zanič', me to še dodatno motivira," je povedal Luka Dončić po zmagi za vodstvo s 3:2 v seriji. V noči na nedeljo bodo imeli Mavericks priložnost, da se uvrstijo v finale konference. "Tokrat sem bil popolnoma osredotočen na tekmo. Skušal sem ostati sproščen in nič drugega me ni zanimalo. Soigralce sem na dveh tekmah pustil na cedilu in to se ni smelo ponoviti. A serije še ni konec. Vodimo s 3:2 in to moramo dokončati," je odločen Slovenec.

Dallas se je v noči na četrtek razigral v drugi četrtini, varovanci Jasona Kidda so povedli 40:27, ob polčasu je bilo 54:44. Dončić je tokrat bolje metal iz igre in v prvem delu dosegel 17 točk in sedem podaj. V tretji četrtini si Dallas tokrat ni dovolil, da bi se jim OKC približal. V uvodu v zadnjo četrtino je Dončić zadel za 89:71 in Dallas je bil na pragu pomembne zmage v gosteh. Kot že nekajkrat v letošnji končnici pa je nasprotnikom Dallasa uspelo znižati zaostanek, Oklahomi je uspel delni izid 10:0. Mavericks so znova lažje zadihali, ko je P. J. Washington zadel trojko za 95:85, v nadaljevanju pa so Teksašani v primerjavi z zadnjo tekmo bolje izvajali proste mete in zadrževali razliko okoli 10 točk. Za nameček pa je v zadnji minuti Dončić še atraktivno blokiral prvega zvezdnika Oklahome Shai Gilgeous-Alexandra, ki je tekmo zaključil s 30 točkami.

Za Dallas je 19 točk dosegel Derrick Jones Jr., P. J. Washington je vpisal 10 točk in 10 podaj, Kyrie Irving pa 12 točk. "Zavedali smo se, da smo četrto tekmo izpustili iz rok v zadnjih minutah. Oklahoma je zadela ključne mete. Celotna ekipa je odgovorila po porazu. To je posebna ekipa, skupaj smo šele nekaj mesecev in hitro smo se ujeli," je soigralce pohvalil Dončić. "Luka je odigral agresivno. Zadel je nekaj težkih metov, tudi met za tri točke mu je stekel, zadeval je po prodorih, zaposlil soigralce za zabijanja in tudi za trojke v kotih," je bil s prispevkom Slovenca zadovoljen trener Jason Kidd.

Bostonu je uspel tretja zaporedna uvrstitev v finale vzhoda. Tekmec ekipe, ki lovi 18. naslov lige, s katerim bi na večni lestvici prehiteli Los Angeles Lakers, bo v finalu konference boljši iz dvoboja New York Knicks - Indiana Pacers.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta