Liga prvakov: V Ljubljani vzdušje na vrhuncu

zg
30.11.2022 10:00

Odbojkarji ACH Volleyja so zelo motivirani pred današnjo tekmo tretjega kroga, v Tivoliju ob 18. uri, proti Turkom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alen Šket in Matic Videčnik želita dobro igro v državnem prvenstvu prenesti na višji nivo.
Robert Balen

Odbojkarje ACH Volleyja čaka danes ena pomembnejših tekem skupine E lige prvakov. V tretjem krogu se bodo ob 18. uri v Tivoliju pomerili s turško ekipo Ziraat Bank Ankaro, ki prav tako kot slovenski prvaki meri na drugo mesto v skupini in napredovanje v četrtfinale. Tekma med nemškim Dürenom in Perugio je bila sinoči. Vrstni red po dveh krogih: Perugia 6 točk, Düren in ACH po 3, Ziraat Bank Ankara 0.

Ljubljančani so si hitro opomogli po porazu v uvodnem krogu lige prvakov v Perugii, saj so v drugi tekmi doma pred več kot 4000 gledalci s 3:1 odpravili Düren. Uspeha ne zmanjšuje dejstvo, da je nemški klub pripotoval brez dveh najboljših, nemškega reprezentanta Tobiasa Branda in čilskega korektorja Sebastiana Geverta. Četa trenerja Radovana Gačiča računa, da bodo v Tivoliju padli tudi Turki. "Gre za ekipo, ki dobro igra predvsem v svoji dvorani, kar povečuje naše možnosti za zmago," je prepričan korektor ACH Nikola Gjorgiev, ki je nekaj let igral v Turčiji in dobro pozna tamkajšnje ekipe. "To bo ena najpomembnejših tekem v sezoni in temu primerno je ozračje v garderobi. Vsi smo zelo motivirani in komaj čakamo, da se začne," je dejal Gačić. Turška ekipa nima zvezdnikov, prvo ime je 37-letni organizator igre Arslan Eksi. Med tujci izstopata Nizozemca Wouter ter Maat in Bennie Tuinstra ter bolgarski reprezentant Martin Atanasov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta