Maribor prekinil niz porazov, Celje preprečilo slavje vijoličastih v zaključku tekme

Miha Dajčman Miha Dajčman
29.10.2022 22:19

V 15. krogu prve lige so se Mariborčani na Areni Z'dežele pomerili s Celjani, moštvi sta se razšli s 3:3.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Martin Milec je prvič pod vodstvom Damirja Krznarja začel tekmo od prve minute.  
Andrej Petelinšek

Pred štajerskim derbijem so Mariborčani izgubili tri tekme zapored, na katerih si niso pripravilo nevarnih priložnosti, pri najtrofejnejšem slovenskem klubu so se po novi seriji porazov in padcu na sedmo mesto prvenstvene lestvice odločili za finančno kazen za nogometaše. Prav vse tri zadnje ligaške obračune vijoličasti niso končali z vsemi igralci, tudi zato je bila v knežjem mestu četa Damirja Krznarja dodatno okrnjena, manjkali so kaznovani Rok Kronaveter, Gregor Sikošek in Sven Šoštarič Karić. Celjani so po nizu zmag na zadnjih treh tekmah dvakrat izgubili, boljši so bili le od skromnega Tabora, a so na tretjem mestu po 15. krogih držali stik z drugim Koprom. Pred gostovanjem Maribora v Celju so varovanci Romana Pilipčuka v Šiški proti Bravu izgubili na tekmi, ki je zaradi dežja trajala dva dni. V drugem obračunu Celja in Maribora v sezoni sta ekipi drugič remizirali, po štirih golih v Ljudskem vrtu jih je bilo tokrat na Areni Z'dežele šest.

Hrvaški trener na klopi aktualnih prvakov je na igrišče poslal enajsterico, ki še nikdar ni igrala skupaj. Prvič, odkar je snovalec taktike Maribora, je Krznar od prve minute na igrišče poslal Martina Milca, ki je bil po blamaži proti Domžalam vidno razočaran. Na levi strani obrambe je začel Ignacio Guerrico, pred njim pa prvič po 3. septembru od prve minute Ivan Brnić. Znova je bil v konici napada od začetka tekme Žan Vipotnik, v prvi postavi sta bila tudi Marko Tolić in Aljaž Anolin. V 6. krogu prve lige je bil za Krznarja obračun s Celjem prvi na klopi Maribora, ekipi sta se v Ljudskem vrtu razšli z 2:2, za vijoličaste je dvakrat zadel Marko Božić, za grofe pa dvakrat Charles Ikwuemesi. 

Moštvi si večjih priložnosti v uvodu obračuna nista priigrali. Celjane je v 25. minuti v vodstvo popeljal nekdanji član Maribora Aljoša Matko. Gol je dosegel po kotu, ki ga je izvedel Denis Popović. Za Matka je bil to prvenec pri rumeno-modrih. Maribor je tik pred polčasom izenačil na podoben način, kot so zadeli Celjani. Iz kota je podal Tolić, gol je dosegel branilec Max Watson, tudi za Šveda je to bil prvenec za aktualnega delodajalca.

Drugi polčas so bolje začeli gostitelji. V 49. minuti je po dolgi podaji zadel Aljoša Matko, po pregledu VAR-a pa je bil gol 22-letnika priznan. Vijoličasti so v 59. minuti še enkrat izenačili. Milec je podal pred gol, vratar Matjaž Rozman je odbil žogo, Tolić pa je zadel od blizu. Za preobrat Maribora je v 73. minuti zadel Žan Vipotnik, znova je slabo posredoval Rozman, v akciji pa je sodeloval Tolić. Za 3:3 je v 94. minuti po podaji 18-letnega Nina Miliča zadel branilec Damjan Vuklišević, še en nogometaš, ki se je v preteklosti kalil v Ljudskem vrtu. 

Mariborčani so v Celju prekinili negativen niz, a jim četrtič zapored ni uspelo slaviti v državnem prvenstvu. Celje je remiziralo petič v sezoni.

Odzive po tekmi bomo objavili na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta