Maribor za uvod v pomlad premagal Koper, junaka vijoličastih Vipotnik in Jug

Miha Dajčman Miha Dajčman
12.02.2023 17:08

Maribor je na Bonifiki z 1:0 premagal Koper. Žan Vipotnik na vrh lestvice strelcev, Ažbe Jug reševal prvake.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z golom Žana Vipotnika so Mariborčani tekmovalno leto 2023 začeli z zmago.
Miha Dajčman

Mariborčani so niz petih obračunov z ekipami od drugega do šestega mesta prvenstvene lestvice začeli z gostovanjem na Bonifiki. Proti Kopru so v tej sezoni aktualni prvaki dvakrat izgubili, z zmago z 1:0 na Obali pa se jim je uspelo prebiti na tretje mesto prvenstvene lestvice. Kanarčki so po šestem prvenstvenem porazu z drugega mesta padli na četrto. 

Trener vijoličastih Damir Krznar s prvo postavo ni presenetil, od prve minute so bili na igrišču nogometaši, ki so začeli tudi na generalki pred nadaljevanjem sezone proti Šahtarju iz Donecka. Predčasno glede na prognoze iz Ljudskega vrta je za nastop kandidiral Marko Tolič, ki si je na pripravah v Turčiji zvil gleženj, v igro je vstopi v 73. minuti. Izven kadra so ostali Nemanja Mitrović, ki po bolezni še ni nared za nastop, novinec Arnel Jakupović, Ishaq Rafiu in vratarja Samo Pridgar ter Marko Zalokar. Pri Kopru je od prve minute začel Vid Koderman, ki se je pozimi iz Ljudskega vrta preselil na Obalo.

V sončnem Kopru se je na lepo zapolnjenih tribunah zbralo tudi spodobno število mariborskih navijačev. Ti so se vodstva vijoličastih razveselili v 10. minuti, ko je Martin Milec lepo podal v kazenski prostor do Žana Vipotnika, prvi strelec aktualnih prvakov v tej sezoni pa je zadel na četrti zaporedni uradni tekmi. Z enajstimi goli v tem prvenstvu se je na vrhu lestvice strelcev izenačil z Murinim Mirlindom Dakujem.

V nadaljevanju prvega dela sta si obe moštvi priigrali še nekaj nevarnih priložnosti, a sta bila razpoložena vratarja Adnan Golubović in Ažbe Jug. Pri Mariborčanih se je veliko dogajalo na desni strani, kjer je igral Josip Iličić. Slednjemu Koprčani s podvajanjem pri branjenju niso pustili veliko prostora, po številnih prekrških in mejnih sodniških odločitvah je Kranjčan hitro postal nervozen, v 38. minuti je zaradi ugovarjanja prejel rumeni karton. 

Po podaji Iličića je imel v 47. minuti Vipotnik veliko priložnost za povišanje vodstva, a je Golubović žogo uspel odbiti v kot. V 53. minuti pa je bila po prekršku Marka Božića nad Kodermanom igra prekinjena. Sodnik Rade Obrenović se je po posredovanju VAR-a in ogledu prekrška odločil, da pokaže na najstrožjo kazen. Žogo je v roke vzel Bede Osuji, ki je enajstmetrovko zgrešil na pripravljalni tekmi s Šahtarjem iz Donecka. Navijači Maribora so pred izvajanjem kazenskega strela na igrišče zmetali več plastenk, ko je napadalec Kopra lahko izvedel enajstmetrovko, pa je bil v dvoboju uspešnejši vratar Maribora Jug.

V nadaljevanju so bili nevarnejši Mariborčani, Koper pa ni uspelo ponoviti nevarnih akcij iz prvega dela, zadnjo priložnost za gostitelje je v 91. minuti zapravil Edomwonyi. 

Odzive po tekmi preberite na vecer.com/sport ter v ponedeljkovem Večeru

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta