Mariborska odbojka: Namesto finala lokalni derbi

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
14.04.2023 08:55

Nova KBM Branik in Merkur poražena: mariborska kluba se bosta v DP potegovala za tretje mesto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V boju za tretje mesto bo jutri sosedski obračun med ekipama Branika in Formisa.
Andrej Petelinšek

Potem ko so minulo sredo na tekmi v Lukni po porazu 1:3 proti novogoriški ekipi GENI-I brez finala državnega prvenstva ostale odbojkarice Nove KBM Branika, so brez finala tudi odbojkarji Merkurja Maribor, ki so v tretji polfinalni tekmi v Kamniku z 0:3 (11:25, 25:27, 21:25) klonili proti Calcitu. Še posebej boleč je poraz bankirk, ki so bile stalnica finalnih obračunov državnega prvenstva neprekinjeno od leta 2008, favoritinje pa so bile tudi v polfinalnih tekmah proti Novogoričankam, a tega na igrišču niso potrdile. Ekipa GENI-I bo v finalu moči merila s Calcitom, Novo KBM Branik pa čaka spopad za tretje mesto z odbojkaricami Formisa. Prva tekma bo jutri ob 18. uri v Lukni, za tretje mesto pa sta potrebni dve zmagi.

Odbojkarjem Merkurja, ki so v drugi polfinalni temi v dvorani Tabor povsem nadigrali ekipo Calcita in rezultat v zmagah izenačili na 1:1, nov podvig v odločilni tretji tekmi v Kamniku ni uspel. Gostitelji so bili boljši in se bodo v finalu za naslov prvaka udarili z ljubljanskim klubom ACH​, Mariborčani pa se bodo v dveh ali treh tekmah, če bo po dveh rezultat v zmagah 1:1, s Triglavom Kranj udarili za tretje mesto. Prva tekma bo v nedeljo ob 19. uri v dvorani Tabor.

Ekipa Merkurja je v Kamniku igrala brez poškodovanega blokerja Janeza Janža Kržiča, kar se je v igri Mariborčanov poznalo. Po neprepoznavni igri v uvodnem nizu so v drugem povedli 19:15, toda v prelomnih trenutkih ni bilo dovolj zbranosti, da bi rezultat v nizih izenačili. V tretjem je bila igra izenačena do končnice, ko pa so Gorenjci osvojili tri točke zapored, je bilo odpora Štajercev konec.

"Hvala vsem odbojkarjem, ki so v najpomembnejši tekmi dosedanjega dela prvenstva prikazali odlično igro in se uvrstili v finale," je bil kratek trener Calcita Jurij Žavbi. "Žal nam je lahko poraza v prvi polfinalni tekmi, v kateri smo zapravili priložnost za presenečenje, druga je pokazala, da se lahko kosamo s Calcitom, v tretji pa so bili Kamničani spet boljši in zasluženo napredovali v finale," je povedal trener Merkurja Sebastijan Škorc.

Prvi finalni tekmi bosta danes. V Ljubljani se bo ob 18. uri začela tekma med ACH in Calcitom, v Kamniku pa ob 19. uri tekma med Calcitom in GENI-I.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta