Mihael Mikić: Vipotnik je primeren za Dinamo

Miha Dajčman Miha Dajčman
27.02.2023 19:22

Pomočnik Damirja Krznarja o drugi izkušnji vodenja ekipe na tekmi, komunikaciji z glavnim trenerjem in primernih klubih za Žana Vipotnika

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mihael Mikić pravi, da se morajo v Mariboru pripraviti na ero po Žanu Vipotniku.
Andrej Petelinšek

Drugič je Mihael Mikić nogometaše Maribora vodil s klopi namesto kaznovanega Damirja Krznarja. "Je desna roka trenerja, imata podobne misli. Bilo je, kot bi tekmo vodil glavni trener," je začasno spremembo na klopi komentiral vezist vijoličastih Aljaž Antolin. Prvič je bil Maribor jeseni proti Olimpiji v Ljudskem vrtu pod taktirko Mikića neuspešen, v nedeljo pa je proti Celju večji del posla opravil že v prvem polčasu. "Lepo je bilo voditi tekmo, ker smo hitro povedli, za razliko od tiste tekme z Olimpijo je bilo manj stresno. Ko smo vodili, sem razmišljal o tem, da moramo zmagati. Če bi izgubili, bi se vprašal, ali smo že drugič izgubili zaradi mene, haha. Se je pa zadnjih 20 minut zdelo, kot da trajajo 300 minut. Zdaj razumem trenerje, ki imajo težave z želodcem," je bil dobro razpoložen Zagrebčan.

Med tekmo se je večkrat obrnil proti zahodni tribuni, na kateri je bil v družbi videoanalitika njegov šef Krznar. "Pogledal sem, ali ima kakšno idejo. Šele na koncu smo videli sporočila, Alešu Mertlju (še en pomočnik trenerja, op. p.) jih ni uspelo niti odpreti. Krznar nam je po tekmi rekel, da smo vse naredili, kot nam je želel reči. Očitno isto razmišljamo, kar je tudi uspeh," je razkril Mikić, ki je z glavnim trenerjem govoril med polčasoma.

Andrej Petelinšek

Na tiskovni konferenci se je razgovoril o kvalitetah napadalca Žana Vipotnika. Med drugim je povedal tudi, katere lige bi bile primerne za naslednji korak Konjičana. "Če sem brutalno iskren, je naslednja primerna stopnica za Vipija dober klub v Avstriji, morda top klub švicarske lige, klubi na Portugalskem, eventuelno tudi v Nemčiji. Pametno je treba izbrati ter oceniti, kje se bo razvijal naprej," je dejal Mikić.

Na vprašanje, ali bi bil primeren tudi odhod v Dinamo, kjer je sedanja trenerska ekipa Maribora delovala pred prihodom v Ljudski vrt, pa je odgovoril: "Seveda je to primeren prestop, a namerno tega nisem želel izpostaviti, da ne bi kdo rekel, da promoviram naš nekdanji klub in ga potiskam tja. Toda, da, Dinamo je primeren klub zanj in upam, da so ga na Maksimirju opazili ter se bodo odločili za to potezo. Zavedamo se, da če ga ne izgubimo zdaj, ga bomo zagotovo izgubili poleti, zato se moramo pripraviti na ero po Vipiju. Le malo tako mladih igralcev počne takšne stvari kot on."

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta