Na tekmi proti Sloveniji je blestel, a še aprila je njegovo življenje viselo na nitki, poslavljal se je od družine

A.L.
05.09.2022 09:38

V športnem svetu še vedno odmeva poraz slovenskih košarkarjev proti reprezentanci Bosne in Hercegovine, ki je bila v nedeljo boljša s 97:93.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Za Slovenijo je bil to hkrati prvi poraz po enajstih zaporednih zmagah na evropskih prvenstvih. Zadnji neuspeh smo doživeli v osmini finala eurobasketa v Franciji leta 2015 proti Latviji.

Med tistimi, ki so se na nedeljski tekmi posebej izkazali, je tudi Džanan Musa, ki je tekmo končal z 22 točkami, petimi skoki in prav toliko podajami. A dobre predstave so bile še pred nekaj meseci pod velikim vprašajem. Aprila je namreč mladi košarkar med tekmo dobil močan udarec v vrat. Sprva je s tekmo nadaljeval, nato pa se je njegovo zdravstveno stanje začelo močno slabšati, celo do te mere, da je poklical družino in se od nje začel poslavljati. "Bilo je grozno. Prijel sem se za vrat in nisem mogel govoriti. Približal sem se sodniku, mu hotel nekaj povedati, a ni bilo nobenega glasu. Ob polčasu sem se v garderobi postavil pred ogledalo in videl, da je moje grlo premaknjeno v stran. Mislil sem, da je nekaj narobe z mojimi očmi. Klubski zdravnik je nato moje grlo nekoliko premaknil in spet sem lahko govoril," je za Podcast Incubator povedal Musa in nadaljeval: "Odigral sem tisto tekmo, vse je bilo dobro, po tekmi mi je zdravnik rekel, naj grem domov, zjutraj pa bi imel pregled."

Nedolgo za tem je s soigralcem naročal hrano, do njega pa je pristopilo pet zdravnikov. Eden od njih ga je prijel za roko in mu povedal, naj se ne boji. "Vse bo v redu, a če te spustimo domov, se zjutraj ne boš zbudil."

Džanan Musa je povedal, da je bil ob zdravnikovih besedah zmeden, poklical je družino in se od nje poslovil, enako je naredil s soigralci. Kot je dejal, je bil prepričan, da bo umrl. Operacija je bila uspešna, le nekaj mesecev kasneje pa Musa blesti na košarkarskem parketu na evropskem prvenstvu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta