Najbogatejši nogometaš na svetu, ki še ni zaigral v članskem tekmovanju, podpisal za novi klub

M.D.
24.09.2020 13:30

Brunejski reprezentant Faiq Bolkiah je postal član portugalskega prvoligaša Maritima. Dvaindvajsetletnik velja za najbogatejšega nogometaša na svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V štirih letih za člansko ekipo Leicester Cityja ni debitiral, zdaj bo princ Bolkiah prve članske minute skušal vpisati na Madeiri.
EPA

Nogometno se je 22-letni Faiq Bolkiah izoblikoval v nogometnih šolah Chelsea in Leicesterja, pogodba z lisicami mu je potekla 1. julija. Član Liecester Cityja je bil od leta 2016, v angleški premier ligi pa ni vpisal niti minute, čeprav je redno nastopal v mlajših selekcijah kluba. Brunejski nogometaš, ki se najbolje znajde na desnem krilu, v članskem klubskem nogometu še ni zaigral. 

Faiq je princ Bruneja in nečak sultana Hassanala Bolkaiaha, njegovo bogastvo je ocenjeno na več kot 20 milijard dolarjev. S tem bogastvom zaseda sam vrh med nogometaši z največ denarja. Sledita mu Portugalec Cristiano Ronaldo, ki ima okoli 470 milijonov dolarjev, 50 milijonov manj ima Argentinec Lionel Messi.

Kako bogata je družina novega nogometaša portugalskega Maritima, govori zgodba iz preteklosti, ko si je Faiqov oče Jefri za 50. rojstni dan zaželel, da mu na zabavi poje Michael Jackson. Slednjemu je za kratek nastop plačal 17 milijonov evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta