PSV podcenjuje Muro? Trener Schmidt priznava, da bo izziv motivirati ekipo

Miha Dajčman Miha Dajčman
24.09.2020 09:00

V mariborskem hotelu Mercure City Center (nekdanji hotel Piramida) so prenočili člani nizozemskega PSV-ja, ki so se odpovedali treningu na Fazaneriji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trener PSV-ja Roger Schmidt in igralec Denzel Dumfries sta včeraj predstavila pričakovanja pred obračunom z Muro. Nekdanji trener Kevina Kampla pozna slovensku nogomet, nizozemski reprezentant nekoliko manj.  
Andrej Petelinšek

Mariborski hotel Mercure City je bil včeraj namenjen samo zvezdniški zasedbi evropskih prvakov iz leta 1988, nizozemskemu PSV-ju. Potrebovali naj bi kar 55 sob. Na Fazaneriji pred današnjo tekmo niso trenirali, prvič bodo na prizorišče tekme stopili dobro uro pred dvobojem. "Ker ni bilo mogoče, da bi prespali v Murski Soboti, smo se odločili, da dopoldan še treniramo doma na Nizozemskem. Treningu na prizorišču tekme smo se odpovedali, saj bi bila pot iz Maribora in nazaj za naše nogometaše utrujajoča. Vemo, da je igrišče dobro pripravljeno," je pojasnil trener Roger Schmidt, ki je PSV prevzel julija.

Nemški strokovnjak je nekdanji trener RedBull Salzburga in Bayerja iz Leverkusna - v obeh klubih je dolgo časa vodil Kevina Kampla. Prav zaradi slovenskega vezista, rojenega v Nemčiji, pozna slovenski nogomet. Če bi bila možnost, bi Kevina Kampla pripeljal tudi v PSV, je dejal Schmidt in presenetil z izjavo: "Zdaj pa vem veliko tudi o Muri. Gre za močno ekipo, ki v tej sezoni še ni prejela gola in je vodilno moštvo v prvenstvu." To bo tretja tekma ekipe iz Eindhovna v tej sezoni, ki je za Nizozemce vsaj tako pomembna kot za nogometaše Mure.

Izraelec Eran Zahavi, ki se je pred dnevi pridružil moštvu, trenerju danes še ne bo na voljo. V napadu bo najverjetneje najbolj nevaren 21-letni Donyell Malen. Obrambi bo poveljeval kapetan Denzel Dumfries, ki se zaradi zanimanja drugih klubov ni mogel izogniti vprašanjem o prestopnem roku. "Osredotočen sem na tekmo z Muro," je na kratko odgovoril nizozemskemu novinarju; le eden (in klubska medijska ekipa) je pripotoval v Slovenijo. "V normalnih razmerah bi v tem rangu tekmovanja s PSV-jem prišli vsaj štirje domači mediji," je pred začetkom novinarske konference razlagal slovenskim kolegom.

Dumfries, 24-letni nizozemski reprezentant, je priznal, da o Muri še nedolgo tega ni vedel nič. Ni si ogledal niti tekme slovenskih pokalnih prvakov z Aarhusom, presenečen pa je bil nad zmago črno-belih proti danski ekipi. Morebiten podcenjujoč odnos Nizozemcev bi lahko ustrezal Muri. Prav tako le ena tekma, ki odloča o napredovanju. Schmidt poudarja, da ima pred tekmo v Murski Soboti pomembno nalogo: "Motivirati ekipo bo zame poseben izziv. Smo favoriti, to smo sprejeli. Imamo mlado ekipo, zato nam ne bo lahko."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta