Necepljeni Novak Đoković ne bo smel igrati v New Yorku

STA, M.R.
25.08.2022 17:07

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković ne bo nastopil na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, ki se bo začelo v ponedeljek. Zmagovalec 21 turnirjev za grand slam ne sme nastopiti, ker ni cepljen proti koronavirusu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novak Đoković
Robert Balen

"Na žalost letos ne bom tekmoval v New Yorku. Vsem igralcem želim dober turnir. Hvala mojemu #NoleFam-u za vso ljubezen, podporo. Nadaljeval bom vzdrževanje pripravljenosti in optimizma ter se veselim novih tekmovanj. Kmalu se vidimo!" je na družbenih omrežjih zapisal 35-letnik.

Novaku Đokoviću so nastop na zadnjem grand slamu sezone onemogočila v sredo posodobljena pravila Ameriške agencije za nadzor in preprečevanje bolezni. To bo že drugi grand slam v sezoni, ki ga bo Beograjčan izpustil, potem ko so ga avstralske oblasti tik pred začetkom OP Avstralije poslale nazaj v Srbijo.

Đoković ima sicer številne podpornike, ki so si izrazili željo po Srbovem nastopu v New Yorku, med drugimi tudi visoki politični predstavniki, v svetu tenisa pa med drugimi tudi domačina John McEnroe in Taylor Fritz ter lanski zmagovalec, Rus Danil Medvedjev, in številni drugi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta