Nika Križnar: Pogorela sem v želji po stopničkah

STA, Š.R.
04.12.2022 20:03

Slovenke so v Lillehammerju neuspešno naskakovale stopničke, s petima mestoma sta se najbolj izkazali Urša Bogataj in Ema Klinec

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ko je Križnarjeva našla pravi počep, je letela daleč. 
Jure Makovec

Nemka Katharina Althaus in Norvežanka Silje Opseth sta zmagovalki tekem smučarskih skakalk na srednji in veliki napravi v Lillehammerju. Slovenke so v dveh dneh dosegle šest uvrstitev v deseterico, najboljši sta bili s petim mestom Urša Bogataj in Ema Klinec, a so si dekleta obetala tudi stopničke. Prvi dan jih je zapravila Nika Prevc, drugi dan je bila Nika Križnar najboljša v kvalifikacijah. Po štirih tekmah svetovnega pokala je v vodstvu Pinkelnigova, tri Slovenke so med deseterico, najvišje Križnarjeva na šestem mestu.

"Kar turbulentno se je začela sezona. Zelo veliko je sprememb, veliko mešanja znotraj deseterice. Ponovno smo ostali brez stopničk, a ekipno dvakrat po tri tekmovalke med deset. Če bomo tako nadaljevali … Na tem smo že bili pred nekaj časa in potem so prišle tudi stopničke. Verjamem, da bodo tudi tokrat," je povedal glavni slovenski trener Zoran Zupančič, ki mu je bilo malenkost žal za najmlajšo. "Škoda za drugi skok, sem pa zelo vesela, da vem, da dobro skačem. Hkrati sem ponovila najboljšo uvrstitev v karieri," je po zdrsu z drugega na sedmo mesto dejala še ne polnoletna Nika Prevc. V prvi seriji je imela težave z doskokom Urša Bogataj, takrat je splaval po vodi vrhunski rezultat, se je pa v drugo povzpela za štiri mesta - na peto. "Glede na trenutno stanje je to super. Moram biti zadovoljna. V nedeljo pa je bilo malo boljše na treningu," je potegnila črto pod Norveško olimpijska prvakinja.

Najbolj konstantna je bila v Skandinaviji Nika Križnar, ki pa ni bila povsem zadovoljna z nedeljo, čeprav je bila za dve mesti boljša kot dan prej: "Morda zato, ker v soboto nisem pričakovala, da bom toliko izvlekla, skoki na treningu niso bili tako lepi in sem potem naredila velik korak v pravo smer." Veliko si je obetala od velike skakalnice ("malenkost bolj mi leži") po zmagi v kvalifikacijah: "Pogorela sem v želji po stopničkah, toda moram biti vesela vsakega rezultata med deseterico. Velikih nihanj ni. Korak za korakom in proti stopničkam," je napovedala. Velik skok na rezultatski razpredelnici je čez noč uspel Emi Klinec: "Vedela sem, da ne skačem tako slabo, kot je pokazala sobota. Iz skoka v skok sem iskala pravi počep, zato sem zadovoljna. Stopničke si vsi želimo, a potrebne bo še malo sproščenosti."

Rezultati, sobota: 1. Katharina Althaus (Nemčija) 260,1 točke, 2. Eva Pinkelnig 250,2, 3. Marita Kramer (obe Avstrija) 242,3 ... 5. Urša Bogataj 238, 7. Nika Prevc 236,6, 8. Nika Križnar 235,1, 21. Ema Klinec (vse Slovenija) 205,5; nedelja: 1. Silje Opseth 259,6, 2. Anna Odine Stroem (obe Norveška) 252,1, 3. Pinkelnig 250,9, 5. Klinec 239,2, 6. Križnar 230,1, 9. Bogataj 221,6; svetovni pokal (4/26): 1. Pinkelnig 300 točk, 2. Opseth 247, 3. Althaus 240, 6. Križnar 158, 8. Klinec 111, 10. Bogataj 109, 23. Prevc 45.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta