Nika Prevc zmagala na Japonskem, to je že njena peta zmaga v sezoni

STA, Va
19.01.2024 10:20

Malo je manjkalo, da bi v Zau na stopničkah stala še ena Slovenka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Smučarska skakalka Nika Prevc  je z 235,2 točke v japonskem Zau osvojila že peto zmago v sezoni svetovnega pokala. Osemnajstletna Slovenka je tudi na drugi postojanki japonske turneje z veliko prednostjo ugnala vse tekmice. Najbližjo zasledovalko, domačinko Yuki Ito, na srednji skakalnici za 12,1 točke.

Na zmagovalnem odru je končala še svetovna prvakinja Alexandria Loutitt iz Kanade, ki je na tretjem mestu zbrala 216,7 točke. Zgolj pol točke je za stopničkami na četrtem mestu zaostala še ena slovenska skakalka, Nika Križnar (216,2).

"Japonska se mi vedno zdi zanimiva. Tu rada skačem, ker zelo cenim napor domačinov, ki pripravljajo skakalnico. Super je," je takoj po zmagi dejala Prevc.

Katra Komar (190,9) pa je v finalu napredovala na 18. mesto.

Ema Klinec je predčasno zapustila japonsko turnejo in se zaradi zdravstvenih težav v spremstvu selektorja Zorana Zupančiča že vrnila v domovino. Ali bo lahko nastopila prihodnji konec tedna na Ljubnem pred domačimi navijači, za zdaj še ni znano.

V Zau v soboto sledi še superekipna tekma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta