Nogometna drama dol do druge lige

ŠR
14.05.2023 19:40

V zadnjem krogu dvoboj za podprvaka, troboj za četrto mesto in neposredni spopad za obstanek, nerazrešena tudi drugoligaška bitka za elito

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gol Aljoše Matka Koprčanom je bil že njegov šesti na zadnjih štirih tekmah.
Igor Napast

Le še en krog državnega prvenstva v nogometu je preostal, Olimpija je že zdavnaj prvakinja, a drame še ni konec. Celje in Maribor se na daljavo tolčeta za drugo mesto. Za zadnjo evropsko vstopnico, ki jo prinaša četrto mesto, se potegujejo kar trije klubi, Domžale, Koper in Mura. Boj za obstanek med Gorico in Taborom pa je preložen na medsebojni spopad v zadnjem krogu.

Celjani so v predzadnjem, 35. krogu naredili velik korak v begu pred Mariborčani. Prvi gol v zmagi z 2:0, že šestega na zadnjih štirih tekmah, je Kopru v 15. minuti zabil Aljoša Matko, drugega s sijajnim prostim strelom Denis Popović (69.). Da je bila nesreča za goste iz Kopra še večja, so Domžale premagale Olimpijo in jih prehitele na četrtem mestu. Zmajem so v soboto ušle z goloma Bartola Barišića (22.) in Franka Kovačevića (50.), na 2:1 je rezultat popravil Timi Max Elšnik (87.), kapetan Olimpije, ki se z dvojno krono v rokah ne zdi več dovolj motivirana, kar naj bi bila priložnost za Celjane, ki bodo za konec gostovali v Stožicah.

Mura bi lahko v zadnjem krogu šla ne le čez Koper na Bonifiki, ampak celo skočila nad Domžale. V Fazaneriji je v soboto s 4:2 padla Gorica, ki je povedla kar dvakrat z zadetkoma Bernarda Karrice (8.) in Alena Krajnca (37.). Toda potem ko je prvič izenačil Kobie Morris (34.), se je razživel Mirlind Daku. S hat-trickom (zabil je v 53., 55. in 69. minuti) je v tej sezoni prve lige skupno pri 18 golih, prvi strelec Žan Vipotnik iz Maribora mu beži za dva. Gorica si je za konec prihranila peklensko nalogo. V petek se doma udari s Taborom. Če izgubi, izpade, sicer gredo v drugo ligo Sežanci. Kdo bo zamenjal zadnjega iz prve lige in kdo v dodatnih kvalifikacijah naleti na predzadnjega? Napeto je tudi v tej dilemi: ker je Aluminij izgubil s Primorjem, mu je Rogaška z zmago nad Krko z dvema točkama naskoka krog pred koncem druge lige spet pobegnila na vrh.

Na zadnji tekmi 35. kroga sta se Bravo in Radomlje razšla z rezultatom 0:1, zadel je Filip Čuić (86.).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta