Nogometna Slovenija na SP? Punce vedo, kaj morajo storiti

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
02.09.2022 06:01

Slovensko žensko nogometno reprezentanco čakata odločilni kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu in Walesu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mateja Zver in njene soigralke morajo v dveh tekmah dvakrat zmagati.
NZS/SP Sport Photography

Po krajšem premoru se bodo nadaljevale kvalifikacije nogometašic za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Možnost, da si prvič priigra nastop na tovrstnem tekmovanju, se ponuja tudi slovenski reprezentanci, ki igra v kvalifikacijski skupini I. Na svetovno prvenstvo se bo neposredno uvrstilo devet zmagovalk prav tolikih kvalifikacijskih skupin, devet najboljših drugouvrščenih reprezentanc čakajo še dodatne kvalifikacije, v katerih si bosta napredovanje priigrali le dve najboljši, tretja najboljša iz dodatnih kvalifikacij pa si bo nastop na svetovnem prvenstvu skušala zagotoviti z igranjem v dodatnih medcelinskih kvalifikacijah.

Slovenska izbrana vrsta, ki je na svetovni lestvici trenutno na 45. mestu, kar je njena najvišja uvrstitev doslej, je v osmih tekmah kvalifikacijske skupine štirikrat zmagala, dvakrat igrala neodločeno in dvakrat izgubila.

Slovenke so premagale Estonke s 4:0 in 6:0, Grčijo s 4:1 in Kazahstan z 2:0, z Walesom igrale 1:1 in z Grčijo 0:0, s Francijo pa izgubile z 2:3 in 0:1. Dva kroga pred koncem na lestvici vodi Francija s 24 točkami in si je že zagotovila igranje na svetovnem prvenstvu, Wales ima 16 točk, Slovenija 14, Grčija 13, Estonija 3, Kazahstan pa je še brez točke.

"O svoji usodi odločamo sami. Pred nami sta še dve tekmi - proti Kazahstanu in Walesu. Če osvojimo šest točk, si bomo zagotovili drugo mesto v skupini in nastop v dodatnih kvalifikacijah. Punce vedo, kaj morajo storiti, verjamem, da bodo zaigrale po najboljših močeh in se po koncu kvalifikacij veselile velikega upeha," je optimist selektor Borut Jarc, ki zaradi poškodb ne bo mogel računati na Nino Predanič, Adrijano Mori in Evo Vodušek, se pa po letu premora zaradi poškodbe v ekipo vrača Nina Kajzba.

Slovenske nogometašice bodo tekmo proti kazahstanskim odigrale danes ob 18. uri v Kranju, 6. septembra pa ob 20.45 v gosteh proti Walesu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta