(ODBOJKA) Bankirke osvojile nove točke

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
18.02.2023 20:25

Mariborske odbojkarice so v tekmi 19. kroga državnega prvenstva s 3:1 premagale novogoriško ekipi GEN-I

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iza Mlakar je bila v napadu domala neustavljiva. 
Igor Napast

Po zmagah v dveh tekmah državnega prvenstva v letošnji sezoni so odbojkarice Nove KBM Branika tudi v tretji tekmi premagale ekipo GEN-I Nova Gorica. Obračun 19. kroga med štajerskimi in primorskimi odbojkaricami v dvorani Lukna se je končal 3:1 (25:15, 25:21, 21:25, 25:19).

Če je trener Mariborčank Bruno Najdič na tekmi prejšnjega kroga proti zadnjeuvrščenemu Krimu odpočil nekatere nosilke igre, je tekmo proti tretjeuvrščeni ekipi na lestvici začel z udarno šesterko. Ta si je že v uvodnih minutah tekme priigrala pet točk prednosti, po točkah Ize Mlakar in Ronje Štampar pa je prednost narasla na sedem točk (15:8). Gostiteljice so tudi v nadaljevanju niti igre držale v svojih rokah, točke osvajale v serijah in brez težav osvojile niz.

Goričanke so v uvodnih minutah drugega niza zaigrale boljše in se enakovredno kosale z Mariborčankami do rezultata 6:6, ko so si slednje z nekaj zaporednimi točkami priigrale vodstvo 15:10. Toda gostje se niso dale, po uspešnih napadih Polone Frelih in Silvie Pertens so zagrozile s preobratom, saj so se približale na točko (20:19) toda Mlakarjeva, ki je v nizu dosegla devet točk, je poskrbela za podvojitev vodstva v nizih.

Mariborčanke so zadovoljne zapuščale igrišče. 
Igor Napast

Tretji niz se je začel z naletom Primork, ki so odlično igrale v obrambi in učinkovito v napadu in povedle 9:3. Trener Najdič je posegel po menjavah igralk, a se poteza ni obrestovala, saj so gostje, predvsem po slabi igri gostiteljic, vodstvo povišale na 14:4. Pri rezultatu 16:8 je začetne udarce začela izvajati Anja Farkaš, s kar tremi asi je veliko prispevala k temu, da je prednost tekmic je začela kopneti (16:14). A so te spet ujele ritem igre, povišale vodstvo in osvojile niz.

V četrtem nizu je spet zaigrala udarna šesterka gostiteljic, ki si je po zaslugi točk Lorene Lorber Fijok in Mlakarjeve hitro priigrala izdatno prednost (9:4). Tudi v nadaljevanju je bila igra mariborskih odbojkaric zanesljiva v polju, čvrsta v bloku in učinkovita v napadu, tako da tekmice kljub borbeni njihove zmage niso ogrozile.

V ekipi Nove KBM Branika je Iza Mlakar dosegla 27 točk, Lorena Lorber Fijok 14 in Tali Lekše 11, v ekipi GEN-I pa sta se odlikovali Silvia Pertens s 15 točkami in Polona Frelih s 13.

"Z izjemo tretjega niza smo igrali dobro. Spet se je pokazalo, da težko nadomestimo zaostanek v točkah, kar je pokazal tretji niz. V njem sem tudi zamenjal nekaj igralk, predvsem pa sem moral spočiti Izo Mlakar, ki je nato v četrtem nizu spet pokazala svojo kakovost," je dejal Bruno Najdič. "Rad igram proti ekipi Bruna Najdiča, tekme z Mariborčankami so vselej zelo zanimive, tudi tokratna je bila. Resda smo osvojili niz, za kaj več pa nismo bili sposobni," je povedal trener goriške ekipe Vasja Samec Lipicer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta