Odbojka: Nad prvake s taktično novostjo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
22.02.2023 06:45

V prvi polfinalni tekmi srednjeevropske lige danes v dvorani Tabor Merkur nad ACH

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srednji bloker Janž Janez Kržič se dobro znajde tudi v napadalnih akcijah.
Srednji bloker Janž Janez Kržič se dobro znajde tudi v napadalnih akcijah.
Igor Napast

Odbojkarji Merkurja Maribor in ACH Volleyja so se v letošnji sezoni pomerili štirikrat. V vseh tekmah so bili boljši Ljubljančani, Mariborčane so trikrat premagali v državnem prvenstvu in enkrat v srednjeevropski ligi Mevza. Nazadnje so državni prvaki mariborsko vrsto ugnali minulo soboto v tekmi državnega prvenstva, ki so jo v Tivoliju dobili s 3:1.

"Z igro naše ekipe v Tivoliju sem bil kljub porazu zelo zadovoljen. Fantje so proti izrazitemu favoritu za naslov prvaka na trenutke igrali fenomenalno. Osvojili so drugi niz. Z nekaj sreče bi lahko tudi četrtega. A je izkušena ekipa s slovenskimi in tudi reprezentanti drugih držav v končnici niza pokazala zrelost, kakršne naša mlada ekipa ne premore," je povedal trener Merkurja Sebastijan Škorc. Igro Štajercev je pohvalil tudi trener ACH, Mariborčan Radovan Gačić. "Prikazali so zelo dobro igro, tako da smo se za zmago morali potruditi. Mariborčani so dokazali, da gre za resnega tekmeca, s katerim ni šale."

Danes se bodo mariborski in ljubljanski odbojkarji spopadli še v prvi polfinalni tekmi lige Mevza. Merkur je v prvem delu tega tekmovanja osvojil četrto mesto. ACH, ki je doslej osvojili že dvanajst tovrstnih lovorik, od tega štiri zaporedne v zadnjih štirih letih, pa brez poraza prvo. Tekma v dvorani Tabor se bo začela ob 19.30.

"Pred vsako prihajajočo tekmo si pogledamo video posnetek igre tekmeca, da se lažje pripravimo nanj. Seveda je najbolj pomembno, kako bomo igrali mi. ACH je klub, ki je v letošnji sezoni igral v ligi prvakov in tudi nekajkrat zmagal. Kar dovolj zgovorno kaže na njegovo moč. Pričakujem, da se bo v dvorani Tabor zbralo veliko gledalcev. Obeta se jim zanimiva in kakovostna tekma," je prepričan Škorc.

"Verjamem, da se bodo fantje tekmecu dostojno upirali in da bodo pokazali kvaliteto. Poznamo igro tekmeca, a ga bomo kljub temu skušali presenetiti s kakšno taktično novostjo. Ljubljančani morajo osvajati lovorike, mi jih moramo napadati. Hrabri, da bom imel na voljo vse igralce. Želim, da zaigrajo brez strahu, neobremenjeno in navdahnjeno," je dodal strateg mariborskih odbojkarjev.

"Liga Mevza je tekmovanje, v katerem merimo moči s kakovostnimi tekmeci, eden izmed njih je tudi Merkur. Na prvo polfinalno tekmo smo se dobro pripravili. Igralci so zdravi, tako da bom lahko računal na vse. Pričakujem zahtevno tekmo in rezultat, ki nam bi na povratni tekmi prihodnji teden v Tivoliju omogočal uvrstitev v finale," je dodal Gačić.

V drugi prvi polfinalni tekmi se bosta jutri ob 18. uri udarili ekipi Zadruge Aich/Dob in Calcita Kamnik; avstrijski klub je v prvem delu tekmovanja osvojil tretje mesto, kamniški pa drugo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta