Odbojkarska liga: Pričakuje žvižge s tribune

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
13.01.2023 09:00

V tekmi 14. kroga državnega prvenstva se bosta na Ravnah udarili ekipi Fužinarja in Merkurja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Bračko, v napadu, bo jutri lahko pomagal soigralcem.
Igor Napast

Pred odbojkarji v prvi ligi so tekme 14. kroga državnega prvenstva. Ena zanimivejših bo na Ravnah na Koroškem, kjer se bosta jutri ob 19. uri pomerili ekipi Fužinarja Sij Metala in Merkurja Maribor. Kluba sta v samostojni Sloveniji odigrala veliko medsebojnih tekem, uspešnejši pa so bili mariborski odbojkarji, ki so med drugim osvojili naslove državnega prvaka v letih 1992, 1993 in 2021. Ravenčani so bili državni prvaki leta 1998. V letošnji sezoni sta se kluba pomerila enkrat, v dvorani Tabor je bil s 3:0 boljši Merkur.

Če pogledamo na lestvico - Merkur je z 20 točkami na njej četrti, Fužinar z 11 šesti -, je na dlani, da so Mariborčani v jutrišnji tekmi favoriti. Toda favoriti ne zmagujejo vselej, česar se zaveda tudi trener Merkurja Sebastijan Škorc. "Tekme v ligi so zahtevne in spopad s Fužinarjem bo težak. Ravenski klub je v zadnjem času izboljšal raven pripravljenosti, kar kažejo tudi rezultati, zato se bomo tekme lotili s še večjo vnemo," pojasni Škorc, ki bo na Ravnah lahko računal tudi na Roka Bračka in Connorja McConnella. "Prvi zaradi bolezni jemlje antibiotike in se počasi privaja na vsakdanje treninge, drugi pa okreva po poškodbi ramena. Oba bosta v kadru za jutrišnjo tekmo. Ali bosta zaigrala, še ne morem povedati," pojasni strateg mariborske ekipe, ki je zadovoljen, da se stanje v ekipi izboljšuje. "Poznamo igro Fužinarja. Nanjo se bomo taktično dobro pripravili in upam, da bomo zadovoljni zapuščali Ravne," doda Škorc.

Da bo tekma zanimiva, se strinja tudi 18-letni in 200 cm visoki bloker Miha Fink. Otrok Fužinarja, ki je še lani nosil majico koroškega kluba, sedaj pa uspešno igra za Merkur. "V majici novega kluba bom na Ravnah, kjer sem doživljal odbojkarsko mladost, igral prvič. Čustva se bodo morala podrediti igri, saj potrebujemo točke. Upam, da me bodo navijači Fužinarja dobro sprejeli. Kakšen žvižg s tribune pa me ne bo motil," je povedal Fink.

V Fužinarju mirno, a z optimizmom pričakujejo jutrišnjo tekmo. "V zadnjem času je naša pripravljenost v vzponu in igra veliko boljša kot v uvodnih tekmah državnega prvenstva. To je potrdila tudi zmaga v prejšnjem krogu proti Salonitu v gosteh. Ki pa nas ne sme uspavati, saj je pred nami veliko zahtevnejša tekma. Mlada mariborska ekipa iz tekme v tekmo raste in težko se bo kosati z njo," pojasni trener Fužinarja Bogdan Veličković. Glede na trenutno pripravljenost fantov Veličković verjame, da se bodo dobro zoperstavili Mariborčanom. "Tudi presenečenje ni izključeno," je odločen. "V ekipi ni obolelih in ne poškodovanih, kar je spodbudno. Pričakujemo veliko gledalcev, ki bodo naš sedmi igralec. V nadaljevanju prvenstva nas čaka še sedem tekem. Naš cilj je osvojitev najmanj šestega mesta, s katerim bi se ognili kvalifikacijam za obstanek v ligi," je dodal trener Fužinarja.

Drugi pari 14. kroga, jutri, ob 18. uri: ACH - Panvita Pomgrad, Triglav - Črnuče; ob 20. uri: Calcit - Salonit Anhovo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta