Odbojkarski derbi na kvadrat: V Mariboru dvakrat proti Calcitu

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
02.12.2023 06:00

Moška tekma Merkur - Calcit bo danes ob 20.15 v dvorani Tabor, ženska Branik - Calcit pa jutri ob 19.30 v Lukni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi visoki dvojni blok je včasih prenizek za Izo Mlakar.
Igor Napast

Mariborskim privržencem odbojke se danes in jutri obetata zanimivi in nedvomno tudi kakovostni odbojkarski tekmi. Danes ob 20.15 se bosta v dvorani Tabor v 11. krogu državnega prvenstva udarili moški ekipi Merkurja Maribor in Calcita Kamnik, jutri ob 19.30 pa v Lukni ženski ekipi Nove KBM Branika Maribor in Calcita.

Na obeh tekmah za favorita veljata kamniški ekipi, kar potrjuje tudi njuna uvrstitev na lestvicah. Gorenjci so z devetimi zmagami in porazom z 28 točkami na vrhu lestvice, Štajerci s šestimi zmagami, štirimi porazi in 18 točkami na tretjem, Gorenjke so s samimi zmagami in 30 točkami prepričljivo vodilna ekipa lige, Štajerke pa so z osmimi zmagami, dvema porazoma in 25 točkami takoj za njimi.

Trener Merkurja Sebastijan Škorc se tudi pred pomembno tekmo s Calcitom ubada s težavami: "Po poškodbi prostega igralca Žige Kumra, ki je že bil operiran, je negotov nastop reprezentanta Roka Bračka in Martina Valenčiča - prvi ima vneto peto, drugi čuti bolečine v ramenu. Ne glede na to se bomo tekmecu zoperstavili po najboljših močeh." Pričakovati je, da bodo Kamničani zaigrali brez reprezentanta Nika Mujanovića, ki je v sporu s klubom zaradi prestopa v Monzo, čeprav naj bi imel veljavno pogodbo s Calcitom, a mariborskih odbojkarjev težave v kamniški vrsti ne zanimajo, razmišljajo le o svoji igri.

Odbojkarice Nove KBM Branika so na tekmi evropskega pokala Cev proti švicarski ekipi Neuchatel, ki je bila odigrana sredi tedna, kljub porazu z 1:3 prikazale spodbudno odbojko. Še zlasti v prvem nizu, ki so ga nesrečno izgubile, in tretjem, ki so ga osvojile. Če bodo nosilke igre Branika, Iza Mlakar - proti švicarskemu klubu je dosegla 22 točk -, ter sestri Nika in Klara Milošič, ki dosegata točke v napadu in z blokom, razpoložene za igro, je mogoče v Lukni pričakovati odlično odbojko in negotov rezultat do zadnje točke.

Drugi pari 11. kroga, moški, danes, ob 18. uri: Triglav - Krka; ob 19. uri: Panvita Pomgrad - Alpacem Kanal, Fužinar SijMetal Ravne - ACH; ženske, danes, ob 19. uri: Formis - Grosuplje, Ankaran - Šempeter; GEN-I - Luka Koper, sinoči.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta