Odbojkarski pokal: V finalnih tekmah je vse mogoče

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
07.03.2023 04:31

Predstavniki ekip, ki bodo to soboto v Velenju odločale o pokalni lovoriki, obelodanili svoja pričakovanja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Težko je napovedati, ali bo kapetanka Nove KBM Branika Monika Potokar po poškodbi sposobna zaigrati na finalni tekmi.
Igor Napast

Odbojkarska zveza Slovenije je v Velenju včeraj pripravila tiskovno konferenco, na kateri so o prvem vrhuncu domače tekmovalne sezone, finalu tekmovanja za slovenski pokal, ki bo to soboto v tem štajerskem mestu, spregovorili Iztok Mori, direktor občinske uprave Mestne občine Velenje, Gregor Humerca, generalni sekretar OZS, in predstavniki klubov, ki bodo merili moči za pokalno lovoriko. V prvi finalni tekmi se bosta ob 17. uri udarili ženski ekipi Nove KBM Branika Maribor in Calcita Kamnik, ob 20. uri pa še moštvi ACH in Calcita.

"Zelo smo počaščeni, da bomo v Velenju gostili tako pomemben športni dogodek. Odbojka ima v našem mestu in tudi v okolici bogato tradicijo, imamo številna igrišča, nimamo pa ekip, ki bi igrale pomembnejšo vlogo v slovenski odbojki. Upam, da bo bosta finalni tekmi v Rdečo dvorano privabili veliko gledalcev in da bosta tekmi prispevali k še večjemu razvoju odbojke na tem koncu Slovenije," je dejal Mori. "Zahvaljujemo se občini Velenje, da se je odločila za ta izziv. S finalnima tekmama bomo še bolj razširili prepoznavnost odbojke v teh krajih, prepričan sem, da bodo prireditelji svoje delo izpeljali brezhibno in verjamem, da bo Velenje gostilo tudi kakšno reprezentančno tekmo," je povedal Humerca.

O pričakovanjih na sobotnih finalnih tekmah so spregovorili predstavniki vseh štirih klubov. "Finalne pokalne tekme so nekaj posebnega, ni popravnega izpita. Calcit ima kakovostnejši igralski kader, kot ga ima naša ekipa, tudi daljšo klop dobrih igralk, zato menim, da so Kamničanke favoritinje. Želim, da bi se tekmicam lahko zoperstavili z vsemi najboljšimi, saj vemo, da se nekaj naših igralk ubada z zdravstvenimi težavami," je razložil trener Nove KBM Branika Bruno Najdič. "Mariborske odbojkarice so neugodne tekmice, kar smo čutili v medsebojnih tekmah v letošnji sezoni. Želimo osvojiti lovoriko, naredili bomo vse, da krasi naše vitrine, a čaka nas izjemno zahtevna naloga," je pojasnila kapetanka Calcita Lucille Charuk.

Negotov boj za lovoriko se obeta tudi v moški tekmi, čeprav je po letošnjih rezultatih med ACH in Calcitom v vlogi favorita ljubljanski klub. "Vse letošnje tekme proti Calcitu so bile zahtevne, tudi v finalu pokala pričakujem podoben obračun. Ekipi se dobro poznata med seboj, tako da taktičnih presenečenj ne bo, o zmagovalcu bo odločala ena tekma in verjamem, da bomo osvojili pokal," je bil optimist trener ACH Radovan Gačić. "V pokalnih finalnih tekmah je vse mogoče. Favoriti so ljubljanski odbojkarji, ki so v letošnji sezoni uspešnejši od nas, toda tekma bo v drugem okolju in na drugem igrišču. Sem optimist in upam, da bomo pokal po dveh letih vrnili v Kamnik," je izjavil kapetan Calcita Jan Klobučar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta