(ODZIVI) Ko gre na tesno, pokliči Luko in Kyrieja

ŠR
27.05.2024 17:00

Dallas s prednostjo, ki je v zgodovini končnice lige NBA ni še nihče zapravil, le še korak do velikega finala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anthony Edwards je sicer dosegel 26 točk, a šov na parketu sta tudi tokrat "ukradla" Luka Dončić in Kyrie Irving.
EPA

Veliki finale lige NBA je blizu. Košarkarji Dallasa so dobili tudi tretjo tekmo konferenčnega finala proti Minnesoti. Gostje so v Teksasu dobre tri minute pred koncem še vodili, a v finišu je bil Luka Dončić z druščino spet suveren, Dallas je tekmo dobil s 116:107.

"Potrebujemo še eno. Minnesota ima odlično ekipo, tako da ni še nič narejeno," slovenski as kljub obilnemu vodstvu v seriji na štiri zmage še ni odprl penine. Čeprav je bil še poldrugo uro pred začetkom na seznamu košarkarjev, katerih nastop na tekmi je bil vprašljiv, se je izkazal s 33 točkami, sedmimi skoki in petimi asistencami. Dobro je igral tudi v obrambi, kjer je v statistiko vpisal kar pet ukradenih žog (izgubil je tri).

Reuters

Volkovi so v seriji imeli boljše izhodišče, kot tretja ekipa rednega dela na zahodu so imeli prednost domačega igrišča, a zdaj se je tehtnica obrnila pošteno v prid teličkov. V zgodovini končnice lige NBA se je 154-krat zgodilo, da je ekipa, ki je povedla s 3:0 v zmagah, serijo tudi dobila, niti enkrat pa, da bi napredovalo moštvo, ki je izgubilo prve tri tekme. "To zdaj ne pomeni čisto nič," se na tradicijo ne ozira Kyrie Irving, ki je kar 14 točk dosegel v zadnji četrtini. "Ko bomo šli v četrto tekmo, bo še vedno, kot da je 0:0. Takšno miselnost imamo v slačilnici."

Reuters

Minnesota ni našla učinkovite obrambe za tandem Dončić-Irving. Tudi Irving se je ustavil pri 33 točkah. "Neverjetno! Zato ga nekateri kličejo Gospod Četrta četrtina, kajne? Koliko točk je dal v zadnji četrtini? Zdelo se mi je, kot da jih je 20. Neverjeten je, rojen je za tesne končnice, ključne trenutke. Dali smo mu žogo, blagoslov je, da ga imamo v ekipi," je soigralca, ki je na prestol lige NBA stopil leta 2016 z LeBronom Jamesom in Clevelandom, pohvalil Dončić. Irving mu je hitro vrnil: "Luka je zabaven. Čutim, kot da sva oba rojena za to."

Reuters

Uigrani tandem bo znova na delu v sredo ob 2.30 zjutraj po slovenskem času, ko si Dallas na svojem igrišču že lahko zagotovi četrto zmago in pot v veliki finale.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta